avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv

Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu....
Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am luat autobuzul am compostat biletul apoi l-am pus in poseta. Pana aici nici o problema. Au venit cei de la Control RATUC, moment in care am inceput sa imi caut biletul. In prima faza am zis nu il gasesc va rog frumos sa imi dati un nou bilet pt ca nu il gasesc. Dl controlor care nu s-a prezentat mi-a spus sa cobor cu dansul pt a rezolva problema. Am coborat si mi-a cerut actul de identitate. I-am dat C.I. si am vazut biletul langa. In momentul in care i-am aratat biletul nu la mai interesat ca el face proces verbal de contraventie ca nu e bun ca ii tarziu. Nici pomeneala. A intocmit Proces Verbal, nu mi la dat la semnat, dar insista sa ii achit suma de 35 lei. Nu este cumva abuz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pael19 , utilizator 00:04, 12 Ianuarie 2014
Pe tichetele din Cluj nu se inscriptioneaza data si ora, sistemul este cu "gaurele" (am fost prin Cluj acum vreo 2 saptamani;)).
In cazul controlului tichetul calatorului se compara cu un tichet martor al controlorului care perforeaza un tichet la urcarea in autobuz.
La proces dvs. prezentati tichetul iar controlorul trebuie sa prezinte tichetul martor care trebuie sa corespunda cu schema de compostare a liniei din ziua respectiva. Chiar daca nu ati avut martori si au fost doi controlori dvs. ati fost verificata doar de unul din ei, trebuie insistat pe prezentarea dovezii din partea RATUC privind schema de compostare.
cam asa e..problema - trebuie identificat si autobuzul (traseu, numar de inmatriculare)
~ Conținut șters la cerere ~
dinu cezar a scris:
cam asa e..problema - trebuie identificat si autobuzul (traseu, numar de inmatriculare)

Traseul (linia 8, 10, etc) trebuie sa fie inscris in procesul verbal de contraventie.
Nr. de inmatriculare trebuie sa il precizeze cei de la RATUC in intampinare.
in cluj poti face muuulte manevre, orice proces nesemnat de tine se anuleaza in fata tribunalului este lege de aparare, sii . . . procesu verbal se face numai in autobuz si cu martor, daca iti face procesu jos nu mai au nici o dovada si nu le mai dai buletinu si sa cheme politia nu mai au dovada pentru ca tu esti jos si nu e troleu acolo sa fie soferu sau un altu din troleu de fata ca nu vrea nime sa se plime prin tribunale asa ca :) , e avantaj ca nu scrie data si ora si ca te dau jos fara sa ii dai identitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de autobuz fara valabilitate? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Ieri m-am urcat intr-un autobuz intr-o statie de la capat de linie fara automat de bilete si fara casa de bilete si am compostat biletul pe care il ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie - amenda in mijloacele de transport in comun aleahim87 aleahim87 eram in autobuz cu prietene mea si au urcat controlori au cerut bilete la control si au observat ei ca biletul prietenei era mai sifonat si ca nu corespund ... (vezi toată discuția)