avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bilet de autobuz fara valabilitate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bilet de autobuz fara valabilitate?

Buna ziua,
Ieri m-am urcat intr-un autobuz intr-o statie de la capat de linie fara automat de bilete si fara casa de bilete si am compostat biletul pe care il cumparasem prin iunie.La prima statie au urcat controlorii ,am prezentat biletul,iar acestia mi-au cerut sa platesc 21 lei ,pe motiv ca biletul meu nu e valabil.Am refuzat,am coborat si le-am dat CI cerandu-le sa-mi intocmeasca proces verbal in care sa scrie numarul biletului si faptul ca era compostat corespunzator.Pe site-ul Primariei am vazut ca HLC de majorare a tarifului la bilete era de pe 15 .07.2007.Biletul meu nu avea inscris pe el vreun termen de valabilitate.
Acum as vrea sa va intreb daca se poate solicita intocmirea procesului verbal inainte de a prezenta CI,in sensul ca as vrea sa stiu ce invinuire mi se aduce?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 18:53, 1 August 2011
poi la intocmirea procesului verbal de contraventie se solicita CI
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am stiut de valabilitatea expirata.Nu era pe bilet trecut nimic de valabilitate,in autobuz nu era nicio atentionare.Eram obligata sa arat CI controlorilor?De fapt eu doream doar ca procesul verbal sa arate numarul de bilet pe care il folosisem si faptul ca il compostasem corespunzator.Apoi faceam contestatie si vedeam ce se intampla.Nu doream sa se spuna ca doar nu am avut bilet.Daca as fi cumparat biletul nemajorat pe 14 iulie si mergeam cu autobuzul pe 16 ,era normal sa fiu amendata?
Dupa parerea mea ar fi trebuit sa vad procesul verbal,sa vad daca respecta ce se intamplase.In caz ca nu ,nu m-as fi legitimat si as fi mers la politie si as fi putut cumva sa scriu si ce vroiam eu.Sau mai r
~ Conținut șters la cerere ~
cum sa se intocmeasca procesul verbal fara sa va legitimize mai intai? oricum ati procedat bine ca nu ati semnat.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Ratb amenda fara sens ! Nicolaus112 Nicolaus112 Buna seara. Ma numesc Nicolaus, Duminica 28 feb m-am urcat alaturi de viitoarea mea sotie in tramvaiul 35 de la statia Cesarom alaturi de noi au urcat numai ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)