avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problema controlor RATP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problema controlor RATP

Buna,
Sunt Veaceslav si astazi 10.20.2011 am fost victima, sa zicem, a unui abuz de drept din partea unui controlor din cadrul RATP. S-a oprit autobuzul intre statii a urcat un tanar controlor si dupa ce mi-a verificat biletul valabil din setul de bilete mi-a zis sa ma dau jos din autobuz. Initial nu m-am conformat spuselor pana ce nu am vazut ca se apropie de autobuz un jandarm. Cand m-am dat jos mi s-a spus ca am compostat intre statii si ca sa prezint un buletin imediat. Am intins buletinul jandarmului care ulterior i l-a inmanat unui controlor, care nu avea nicio treaba cu mine. Cel mai interesant e ca atunci cand am cerut sa mi se inapoieze setul de bilete, biletul valabil a fost rupt. L-am rugat sa-mi dea si biletul dar fara rost. Mi s-a intocmit proces-verbal pe care am scris nu sunt de acord si am semnat pentru ca altfel nu vroiau sa-mi inmaneze copia dupa proces. Cand m-au pus sa semnez si pe un oarecare ordin de plata nu am semnat pe motiv ca nu au dorit sa ataseze, sa capseze pe proces verbal si biletul rupt de ei. Prin urmare nu mi-a fost data nicio copie dupa proces si nici martori nu am avut si nici biletul, evident. I-am intregistrat insa, audio, in care imi promiteau ca o sa ataseze biletul la proces la sediul lor principal la sfarsitul zilei, ceea ce evident mi-a starnit rasul chiar daca eram enervat.
"Domnul" controlor care mi-a aruncat biletul nu s-a legitimat si nici procesul-verbal nu era scris din numele lui. Stiu doar numarul de pe legitimatie.
Nu vreau sa vorbesc despre vocabularul si manierele educate prezente in discutie, nu numai in cazul meu, cred ca la acest capitol suntem informati cu totii.
Vin cu o respectuasa rugaminte catre domnii/doamnele avocati de a ma informa daca:
1.Nu am semnat ordinul de plata, amenda se considera valabila?;
2.Inregistrarea audio imi este de folos atunci in ce masura?;
3.Neavand copie dupa proces cum pot sa introduc o cauza in instanta fara sa-mi fie respinsa ca fiind nefondata?.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 21 Octombrie 2011
Actiunea in instanta se introduce in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal de stabilire a contraventiei ... inregistrarea audio nu va prea ajuta , intrucat nu contituie un mijloc legal de proba in litigiile civile ...
Plangerea impotriva procesului-verbal suspenda executarea.
cum sa contest daca nu am copie dupa proces-verbal? e valabila amenda daca nu am semnat un oarecare ordin de plata?
p.s. oricum se prescriu dupa un anumit termen aceste amenzi
multumesc
1. Am scris destul de clar ca plangerea sau actiunea se depune in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal ...

2. Art. 31 din OG nr.2/2001
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

3. Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o luna de la data aplicării acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Bilet de autobuz fara valabilitate? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Ieri m-am urcat intr-un autobuz intr-o statie de la capat de linie fara automat de bilete si fara casa de bilete si am compostat biletul pe care il ... (vezi toată discuția)
Amenda ratp renicu renicu Astazi am fost prins fara bilet pe un mijloc de transport. Initial am refuzat sa completez procesul verbal inmanat de controlorul RATP si am refuzat sa dau ... (vezi toată discuția)