avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... caz amenda RATBV
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

caz amenda RATBV

Buna ziua,

In cazul in care am luat o amenda in transportul in comun in Brasov, dar constat ca pe plicul care mi-a venit in posta scrie numele meu, si adresa cu blocul F4 in loc de S4, si nr. strazii 27 in loc de 26 (si totusi postasul a adus plicul unde trebuie, pentru ca si-a dat probabil seama ca nu exista nr/bloc cu combinatia 27 si F4), pot contesta procesul verbal? Eu nu stiu ce a scris controlorul respectiv pe acel PV, era cam surd din cate se pare, poate e posibil ca pe langa niste date de adresa sa imi fi gresit si cnp-ul cand l-am dictat. Eu n-am niciun interes sa ii dictez datele gresit, si n-am faut-o, pentru ca stiu ca e fals in declaratii. E problema lui daca S-ul l-a inteles ca F.

Asadar, pot face contestatie? De fapt contestatie nu pot sa fac pentru ca n-am semnat nimic... mi-a venit plic in posta ca "sa ma prezint la sediul RATBV pentru a-mi clarifica situatia, in caz contrar voi fi amendat cu 500 lei".
Daca datele erau corecte da, as fi mers si as fi platit amenda, dar daca respectivele date au fost completate gresit, ce solutie ar fi in acest caz?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Roger25 , utilizator 13:31, 11 August 2013
Cand vi sa dat amendat nu ati semnat pe procesul verbal nimic?
Nimic. PV-ul l-a completat doar el in autobuz, si la ei a ramas
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Roger25, utilizator
ma rog, ce au completat ei in autobuz nu cred ca e PV-ul. era doar un tipizat pe care scrie numele si adresa si alte date. atat.
DACA nu ma prezint in 48h la ei pentru clarificarea situatiei, cred ca abia apoi o sa faca PV. Si ma intreb, eu cum o sa iau la cunostinta de acel PV, cum o sa il citesc? Eventual daca e completat gresit, se poate contesta?
Revin cu o intrebare (ca sa nu mai deschid alt topic): daca un prieten si-a luat amenda, a dat datele pe care le stia (doar numele, data nasterii, numele parintilor si atat, cnp-ul si seria buletinului nu le stie), apoi a coborat din autobuz impreuna cu controlorii si a fost lasat sa plece; intrebarea mea e: in absenta lui, aia de la regia autonoma de transport pot contaca politia pentru a afla celelalte date? au dreptul sa faca asta? sau trebuiau sa o faca atunci cand si-a luat amenda, de fata cu contravenientul? El nu a semnat nimic, doar si-a dat niste date pe care le stia, iar controlorul a trecut pe un proces verbal datele respective, nimic mai mult.

Multumesc.
nu stie nimeni..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Mayia Mayia Buna ziua. Am primit astazi o amenda Ratb. Nu mai aveam niciun ban la mine ( tocmai platisem niste facturi) si controlorii mi-au zis ca mi-au dat amenda pe ... (vezi toată discuția)
Amendă r.a.t. cristi1794 cristi1794 Bună ziua! În dimineața asta am fost prins de un controlor R.A.T Brașov pe linia 17 circulând cu biletul nevalidat (menționez că aveam bilet, dar nu ... (vezi toată discuția)