avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă R.A.T.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă R.A.T.

Bună ziua!

În dimineața asta am fost prins de un controlor R.A.T Brașov pe linia 17 circulând cu biletul nevalidat (menționez că aveam bilet, dar nu l-am validat în timp record, controlorul în cauză m-a controlat în aproximativ 20 de secunde de la momentul urcării mele în autobuz).
Domnul a chemat prin telefon un echipaj de poliție, am coborât la capăt de linie (asta era destinația mea), nu aveam niciun act și niciun ban la mine.
I-am explicat, i-am dat CNP-ul, numele, adresa, seria buletinului etc. și m-a crezut pe cuvânt.
I-am spus că am învățat ceva drept contravențional, știu ce scrie prin ordonanța 2/2001, și că mai știu că amenda se prescrie în 5 ani (începând de la data de 1 ianuarie a anului următor eliberării PV). Domnul a încercat să explice că amenda intră pe mâna fiscului și că nu se mai prescrie, dar l-am asigurat că ANAF-ul n-are cum să mă execute silit pentru că n-am nimic pe numele meu și n-au decât să-mi schimbe contravenția în ore de muncă în folosul comunității pe care oricum n-am de gând să le execut.

Dânsul s-a mai înmuiat, a încropit o conversație cu mine, m-a întrebat ce studiez, unde, cum sunt controlorii de la mine în oraș etc. După care mi-a zis să plec că oricum crede că nu mai vine echipajul (ceea ce știam deja, pentru că am presupus că bluffează). După, m-a rugat să plătesc în termen de 48 de ore 60 lei, că e mai bine pentru mine.

Ce spuneți, mă trezesc cu cine știe ce PV acasă? Dacă da, să mă complic să-l contest sau să mă duc să le dau 60 lei?
Cel mai recent răspuns: cristi1794 , utilizator 11:00, 27 Aprilie 2015
Cunoscand modul de lucru al controlorilor RAT din Brasov , cu siguranta va ve-ti trezi acasa cu PV. puteti constesta dar va fi mai greu de dovedit daca nu aveti martori care sa sustina ipoteza ca abia urcaserati in autobuz si nu ati avut timp sa compostati biletul.Mergeti sa faceti contestatie , nu aveti nimic in plus de pierdut
Oarecum îmi e aiurea că i-am dat toate datele corect (deși n-aveam actele la mine).
Puteam să zic că nu le știu sau să i le dau greșit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)
Ratb linia 780 catre otopeni deepspirit deepspirit Buna ziua ! Numele meu este Daniel si as dori sa va cer un sfat daca se poate. Ieri in jurul orei 14 am luat traseul 780 catre otopeni. Am luat o cartela ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)