Bună ziua!
În dimineața asta am fost prins de un controlor R.A.T Brașov pe linia 17 circulând cu biletul nevalidat (menționez că aveam bilet, dar nu l-am validat în timp record, controlorul în cauză m-a controlat în aproximativ 20 de secunde de la momentul urcării mele în autobuz).
Domnul a chemat prin telefon un echipaj de poliție, am coborât la capăt de linie (asta era destinația mea), nu aveam niciun act și niciun ban la mine.
I-am explicat, i-am dat CNP-ul, numele, adresa, seria buletinului etc. și m-a crezut pe cuvânt.
I-am spus că am învățat ceva drept contravențional, știu ce scrie prin ordonanța 2/2001, și că mai știu că amenda se prescrie în 5 ani (începând de la data de 1 ianuarie a anului următor eliberării PV). Domnul a încercat să explice că amenda intră pe mâna fiscului și că nu se mai prescrie, dar l-am asigurat că ANAF-ul n-are cum să mă execute silit pentru că n-am nimic pe numele meu și n-au decât să-mi schimbe contravenția în ore de muncă în folosul comunității pe care oricum n-am de gând să le execut.
Dânsul s-a mai înmuiat, a încropit o conversație cu mine, m-a întrebat ce studiez, unde, cum sunt controlorii de la mine în oraș etc. După care mi-a zis să plec că oricum crede că nu mai vine echipajul (ceea ce știam deja, pentru că am presupus că bluffează). După, m-a rugat să plătesc în termen de 48 de ore 60 lei, că e mai bine pentru mine.
Ce spuneți, mă trezesc cu cine știe ce PV acasă? Dacă da, să mă complic să-l contest sau să mă duc să le dau 60 lei?
Cel mai recent răspuns:
cristi1794 , utilizator
11:00, 27 Aprilie 2015