avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera intocmit cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera intocmit cu greseli

Foarte pe scurt va rog sa-mi spuneti
1.ce sanse de reusita am in cazul in care contest un proces verbal intocmit de un politist foarte hotarat dar cu o serie de greseli :
• Incheiat astazi 03.06.2009 ora 10 :23 in localitatea….
apoi mai mai jos la descrierea faptei :
In ziua de 03.06.2009 ora 10 :25 , locul ….a savarsit urmatoarele…..
Pare ca dupa ce politistul a inceput sa scrie procesul verbal ….la 2 minute dupa aceasta am savarsit si eu fapta ??!?
• la completarea CNP-ului a scris gresit antepenultima cifra, adica in loc de 0 a scris 1. Dar in dovada de retinere a permisului l-a scris corect (CNP-ul).
Sunt acuzat ca am depasit o coloana de 6 !!!!!!!!!! masini in zona de actiune a indicatorului DEPASIREA INTERZISA. Polizistul m-a oprit dupa aprox. 1,5 km de la locul pretinsei infractiuni si a pus drept martor, un sofer al unei masini care venea in urma mea . Eram in urcare pe Dealul Negru cu o masina de 125 CP. El cred ca a numarat toate masinile pe care le-a deposit pana sa ajunga la mine si a considerat ca acestea erau coloana.
Sunt din Bucuresti si trebuie sa contest in Valcea,
2. Scad jansele sa castig procesul daca aleg sa se judece “in lipsa ”?

Va multumesc !
Pentru vicii de forma, p.v. este nul.Cu o cerere contraventionala intocmita/motivata profesionist, nu aveti a va teme de judecata in lipsa.Oricum nu aveti posibilitatea sa pledati, ci numai sa puneti concluzii in scris. mai exista si posibilitatea caii de atac in caz de nereusita la fond.
MULTUMESC domnule Cornel Aurelian Vasile !!!

Inteleg sa procedez astfel :
0. Am platit deja :D amenda in termenul de 2 zile lucratoare ...pt orice eventualitate;
1. Intocmesc profesionist o cerere contraventionala motivata, #-ope care o depun in termenul de 15 zile impreuna cu celelalte copii dupa documente la Judecatoria Valcea . Inten'ionez sa o trimit prin posta Trebuie sa mentionez ca am platit amenda si sa cer in caz de reusita restituirea sumei ? Voi primi dovada inregistrarii plangerii tot prin posta ???
2. (Doar????) Dovada inregistrarii plangerii o depun la sectia de politie de care apartine agentul constatator . Pot face acest lucru prin posta ???? Pot sa solicit trimiterea permisului prin posta la o sectie din Bucuresti de unde sa merg sa-l ridic personal ???

Cui mai exact sa ma adresez pt. cerere contraventionala intocmita/motivata profesionist?? Asa se numeste plangerea ???

Doresc sa fiu contactat de cineva dispus sa ma ajute (eventual si telefonic) in redactarea cererii contraventionale

Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
nocturnoblue, utilizator

PLÂNGERE CONTRAVENŢIONALÃ
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ..........................., domiciliat(a) in ............,
formulez:
Plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie nr. .....,
din ............, incheiat de ..............., prin care, in baza art. .... din
........, am fost sanctionat(a). Cu aceasta plangere cer anularea
procesului-verbal in cauza ..............
Motivele plangerii:
In fapt, am fost sanctionat(a) cu .............. pentru faptul ca
................. In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei,
deoarece ......................., motiv pentru care cer admiterea plangerii si
anularea procesului-verbal de contraventie citat.
In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile ........................
In dovedirea motivelor enuntate, ma folosesc de proba cu acte, proba cu
expertiza tehnica si proba cu urmatorii martori:
...............................................

Data depunerii, Semnatura,

............... ...............

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI..........................

Orice document poate fi trimis prin posta cu confirmare de primire.
Dupa trimiterea plangerii, veti primi citatia pentru termenul de judecata.La termen puteti trimite precizari/completari la motive, puteti solicita judecarea in lipsa, puteti solicita termen pentru avocat.
Amenda o puteti recupera dupa obtinerea hotararii definitive si irevocabie de anulare a procesului verbal.
Un avocat din Bucuresti mi-a spus ca daca am semnat procesul verbal , (si eu am semnat iar la mentziuni am scris ca voi depune contestatie) faptul ca a gresit o cifra din CNP este nulitate acoperita si nu am sanse de castig in proces. E adevarat ????
Cred ca voi renunta la contestatie avand in vedere ca si orele par a fi acestea :
• Incheiat astazi 03.06.2009 ora 10 :29 in localitatea…. se pare ca 3-ul de aici e totusi 9:(
apoi mai mai jos la descrierea faptei :
In ziua de 03.06.2009 ora 10 :25 , locul ….a savarsit urmatoarele…..
De acum inainte nu mai semnez nici un PV!!!!!!!!
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
nocturnoblue, utilizator
Doar din motivele aratate nu aveati sanse de cistig la o eventuala contestatie.
Nu stiu de ce dar cred ca acest lucru va era cunoscut,acesta fiind si motivul pentru care ati platit amenda. :)

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind ... AdrianConstantin96 AdrianConstantin96 Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind înregistrat cu viteza de 91km/h la întrarea în localitate. Pe procesul verbal înmânat de ... (vezi toată discuția)