avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind ...

Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind înregistrat cu viteza de 91km/h la întrarea în localitate. Pe procesul verbal înmânat de către agent constatator mi-a fost scris numele greșit ( Dobre în loc de Bobe) iar cnp-ul meu nu este scris nicaieri pe PV!
Dacă contest am ceva șanse sa mi se anuleze amenda?
Va mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:27, 15 Martie 2022
Menționez ca seria
Și nr-ul buletinului sunt completate corect. La fel și adresa!
AdrianConstantin96 a scris:

Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind înregistrat cu viteza de 91km/h la întrarea în localitate. Pe procesul verbal înmânat de către agent constatator mi-a fost scris numele greșit ( Dobre în loc de Bobe) iar cnp-ul meu nu este scris nicaieri pe PV!
Va mulțumesc!!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
AdrianConstantin96 a scris:

iar cnp-ul meu nu este scris nicaieri pe PV!

Da, aveti sanse invocind, in drept, prevederile articolului 17 din OG 2/2001:
Articolul 17
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
[ link extern ]
Cereti in plingerea contraventionala anularea PV de contraventie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
latka, utilizator
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am înțeles, pe PV există semnătura dvs., sau l-ați primit prin poștă? Dacă l-ați semnat, instanța poate să considere că sunteți identificat fără dubiu. Dar cred că aveți mari șanse de câștig, latka a precizat detaliile.

Am câștigat pe formă două procese cu poliția circulației. Unul în care agentul a trecut greșit numărul de înmatriculare; PV întocmit în lipsă, și trimis prin poștă; am desfășurat procesul exclusiv prin poștă. Altul în care agentul nu semnase PV-ul; scrisese "Putonier <numele lui>.", dar reprezentantul poliției, nota bene, locotenent colonel - era la începutul anilor '90, erau tot "milițieni", cu gradul de inteligență cunoscut -, a fost atât de prost încât nu a știut să spună "este scrisul lui, așa se semnează el" și ar fi fost beton.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
hotumattua, utilizator
Exista semnătura mea! Abia la o ora după ce am luat amenda am observat greșelile pe ea.. Am fost în oraș la judecătorie și mi-au spus ca e nula absoluta. Sa o contest ca sigur o câștig! La primărie nu am nimic înca de plătit... Acelas rapsuns am primit și de la primărie.. Nula absoluta din cauza LIPSEI TOTALE A CNP-ULUI! Ei cauta persoane după cnp,nu după nume!
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru nepurtare centura de siguranta pandiseba pandiseba Nu pot sa cred ca sunt urmarit de ghinioane anul acesta,am mai luat o amenda pentru centura,dar nu pot sa ma abtin sa nu o contest,scrisul politistului este ... (vezi toată discuția)
Este nul pv lipsind cnp? primaria a aplicat amenda pt constructie ... aidu aidu Este nul PV lipsind CNP? Primaria a aplicat amenda pt constructie fara autorizatie, insa a omis CNP contravenientului. Este automat sanctionat cu nulitatea? (vezi toată discuția)