Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind înregistrat cu viteza de 91km/h la întrarea în localitate. Pe procesul verbal înmânat de către agent constatator mi-a fost scris numele greșit ( Dobre în loc de Bobe) iar cnp-ul meu nu este scris nicaieri pe PV!
Dacă contest am ceva șanse sa mi se anuleze amenda?
Va mulțumesc!!
@Adrian Eu as apela la un avocat! E adevarat ce vi s-a spus, vis-a-vis de art.17 din OG2/2001, dar nu cred ca aveti idee cum se ,,aplica" acele prevederi. Consilierul juridic al inspectoratului o s-o dea la intors, ca e o erolare materiale care bla, bla, bla, adica puteti fi identificat in mod cert. Nestiind ce sa spuneti si cand sa spuneti, zic ca veti pierde! Fiind reprezentat in fata judelui de un profesionist, sansele de castig devin aproape o certitudine. Plus ca banii de onorariu vi-i recuperati de la organ. Si mai mult, dupa ce se incheie procesul, va adrersati in scris comandantului inspectoratului cerandu-i sa va comunice masurile luate impotriva berbecului. N-o sa-i dea o cizma-n ****, da' nici nu-l vor avansa.... ramane cu o pata la dosar.
Susțin ideea plângerii contra agentului. Dar nu la comandant, ci la ministru. Așa am procedat eu, în urma cazului pe care l-am descris în postarea anterioară. Ministru era Blaga, am fost invitat la minister, de către o doamnă, le-am spus că eu nu am timp de stat pe culoarele lor, să-mi dea răspuns scris - în sesizare îi avertizasem că, în caz că nu iau măsuri, pe lângă agent, o să-l chem în instanță și pe Blaga -. În final l-au trimis în judecată pe agent, pentru neglijență/abuz în serviciu; eu îl acuzasem doar de neglijență. Am primit, după câteva luni, sentința: NUP. Motivarea: eu nu susținusem că aș fi avut pagube, agentul era la sfârșitul programului, obosit. Cu recurs! Deoarece între timp primisem și alte scrisori, de la șeful poliției Municipiului București, scuze, etc. am zis "enough is enough". Cum spui și tu, probabil că agentul primise deja mai mult de o cizmă în fund.
"Un om nu este mai liber decât dorește", spunea Eleanor Roosvelt, deci de noi depinde să-i facem să înțeleagă pe acești indivizi că noi îi plătim pe ei și nu ei pe noi.
Adresa gresita pv.
Atti89
Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)