avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera intocmit cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie Proces Verbal Politie Rutiera intocmit cu greseli

Foarte pe scurt va rog sa-mi spuneti
1.ce sanse de reusita am in cazul in care contest un proces verbal intocmit de un politist foarte hotarat dar cu o serie de greseli :
• Incheiat astazi 03.06.2009 ora 10 :23 in localitatea….
apoi mai mai jos la descrierea faptei :
In ziua de 03.06.2009 ora 10 :25 , locul ….a savarsit urmatoarele…..
Pare ca dupa ce politistul a inceput sa scrie procesul verbal ….la 2 minute dupa aceasta am savarsit si eu fapta ??!?
• la completarea CNP-ului a scris gresit antepenultima cifra, adica in loc de 0 a scris 1. Dar in dovada de retinere a permisului l-a scris corect (CNP-ul).
Sunt acuzat ca am depasit o coloana de 6 !!!!!!!!!! masini in zona de actiune a indicatorului DEPASIREA INTERZISA. Polizistul m-a oprit dupa aprox. 1,5 km de la locul pretinsei infractiuni si a pus drept martor, un sofer al unei masini care venea in urma mea . Eram in urcare pe Dealul Negru cu o masina de 125 CP. El cred ca a numarat toate masinile pe care le-a deposit pana sa ajunga la mine si a considerat ca acestea erau coloana.
Sunt din Bucuresti si trebuie sa contest in Valcea,
2. Scad jansele sa castig procesul daca aleg sa se judece “in lipsa ”?

Va multumesc !
Plangerea contraventionala nu te dezavantajeaza cu nimic daca o formulezi. Cat priveste sansele de castig daca actul a fost intocmit profesional ai sanse. Si ca sfat pe viitor:nu mai platii amenzile, si tot timpul sa indici la rubrica mentiuni ca nu recunosti fapta si eventual sa indici si un motiv in acest sens, iar apoi il poti semna linistit. PV nu se semneaza in cazul in care nu ai deloc un motiv plauzibil de obiectat si atunci cand te afli intr-un loc unde agentul nu ar putea lua martori.
bravo nocturno blue...continua,nu ai nimic de pierdut,cat despre pol valcea#-o...sunt olteni si trebuie sa i intelegem:)),si eu am fost implicat intr un accident rutier..mai pe scurt,treceam pe langa un tir, linie discontinua,in momentul urmator somerul' ma acrosat dreapta spate...invartit de cateva ori..masina sifonata serios,am scapat cu viata,in fine,vine organu' chebaru dorin si constata o depasire neregulamentaraX-(...bineinteles ca asta dupa ce a aflat ca sunt din pitesti..si a bagat o pe aia cu mita si alte aberatii,iam spus sa faca poze k se vedeau bine urmele si sa faca masuratori..bineinteles k nu a facut abs nimic,am deschis proces..l am pierdut ca de..politia vl+jud vl=#-o,acum am observat ca procesul verbal nu era semnat de agent,am redeschis proces,in care legal ar trebui sa castig,deoarece se considera nul...ramane de vazut
PS poate din intamplare dl organ' afla cu ocazia asta ca meseria mea e pilot de incercari...pt o anume firma frantuzesca,cu uzina la ag,si nu dau permisul meu de 4 ani de piste si altele...pe anii lui de permis de stat in fund si scris amenzi:P:P respect pentru ceilalti=D>
Sunt tare curios...:-/ sa ne tineti la curent cu solutia instantei. :) succes.
Pentru d-nul avocat: 1. martorii se pot fabrica; 2. agentul are si posibilitatea sa nu treaca nici un martor daca imprejurarile sau imposibilitatea sunt explicate in raportul lui(pe care instanta il poate solicita). 3. judecatorii nici nu se uita pe contestatii, de cele mai multe ori le resping, e drept ca poti sa te judeci pana iti iese par alb dar putini o fac. Pe asta se bazeaza si judecatorii, oricum, la o adica, il au pe "mi-a scapat, am multe dosare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind ... AdrianConstantin96 AdrianConstantin96 Bună seara. În decursul zilei de azi am primit o amenda, fiind înregistrat cu viteza de 91km/h la întrarea în localitate. Pe procesul verbal înmânat de ... (vezi toată discuția)