avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontractul de v-c te obliga sa vinzi???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontractul de v-c te obliga sa vinzi???

buna ziua inca o data!

cum am promis am sa detaliez si situatia in care ma aflu acum cu un imobil si sunt deja in proces dar vr sa ma repr eu la instanta ca am vazut ca in avocatul meu nu prea pot avea incredere.
Iata cum sta treaba:

Unchiul meu a facut in 2002 un antecontract de v-c cu o fam (sot si sotie) dandu-i unui din soti si procura cu privire la acest imobil. Dat fiind faptul ca acel imobil se incadra in nu stu ce lege prin care 10 ani nu puteai sa faci actele de v-c propriu zise....asa ca abia anul trecut in iulie 2007 se puteau incheia.
Va imaginati ce s-a intamplat. nu s-a mai dorit vanzarea si deci....respectivii au dat in judecata ca vor sa se dea o hotarare care sa tina loc de act de v-c.
Asa...ei aveau oamenii treaba in iulie anul trecut sa se duca la mare si au facut intre ei (sot si sotie) un act aditional ca sa mai prelungeasca valab antecontractului.
Noi i-am revocat procura lui dar dupa ce a facut acel act aditional.

Tin sa precizez ce scrie in antecontrac: 3 lucruri:

1. ca s-a dat o suma de xy care scrie clar reprezinta avansul din pretul imobilului dar nu scrie efectiv ce pret.
2. ca dc proprietarul se razgandeste va plati xyz de bani ceva in genu de 4ori suma descrisa in avans (asa s-a nimerit)
3. si ca dc din cauza lor nu se incheie actele propriu zise de v-c la data stabilita pierd avansul....
ATAT.....

acum va intreb si eu ca prostanaca: are cum sa se dea o hotarare favorabila pt el (ei)????
Noi am depus deja acei bani la CEC cu recipisa de consemnare printr-un executor...totul legal si pe acte.....

si...ce acte ar trebui sa aduc sau sa mai aduc in fav mea si cam ce intrebari ar trebui sa contina interogatoriul pt ei ca sa "ii termin", eventual intrebari capcana care se preced.

va multumesc enorm!

tin sa va spun ca eu am procura speciala prin care il repr. pe unchiul meu peste tot si imi fac si sctric pe dosar dc trebuie si ca pe avocat nu il mai vreau ca mi-a pierdut deja un proces simplu si am impresia ca e cam pe mana cu ceilalti.

va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 18:37, 28 Ianuarie 2008
Daca promitentii cumparatori au avocat, nu va recomand sa mergeti sa va reprezentati unchiul fara avocat, pentru ca vor veni cu exceptia de... :-/ ceva si dv. nici nu veti sti ce e aceia.
Este vorba despre un apartament, eu vad, astfel cum ati descris situatia, ca aveti sanse mari sa-l castigati, dar nu sunt convinsa ca prezentati intreg ansamblul preoblemei, odata ce nici nu ati precizat ca unchiul nu sta acolo, probabil ca stau promitentii cumparatori... etc.

Nu va recomand sa mergeti singura intr-o actiune atat de ampla...
pai pana in feb o sa am timp sa caut zic eu un avocat bun si care sa nu ma incurce mai mult decat sunt deja....
Pai alte detalii ce sa va mai zic? este vb de fapt de 2 camere (una la parter si alta la etaj) dintr-o casa nationalizata deaceea i se punea lege aceea cu 10ani in care nu s-a putut vinde. acolo nu stau promitentii cumparatori ca ei mai au inca doua imobile de unde nici adresa lor nu este acolo; acolo sta mama unui din soti cu o bunica ( la etaj ). si respectivii prin parinti au si eu pe acolo vreo 3 camere ca a fost o casa mare...de...cum erau inainte....
In legatura cu antecontractul.....v-am spus....atat stipula.....

totusi...as vrea sa ma consul cu dvs ca eu stiu de ce avocat o sa mai dau??!!!
am auzit de unul mai bataios dar de luni incolo.....

in rest...nu stiu ce sa mai fac eu! ce acte sa mai caut.; am dar...parac tot mai vr sa caut ca eu stiu ce le mai trece prin cap la ceilalti si cu ce acte mai vin ei???? legale sau nu!!!

multumesc!
ma mai linistiti!
La cat de suparata esti in imgine cred ca fug astia cu tot cu avocat. Glumeam. Poti face un contract da vanzare cumparare acum si cu asta basta;)
pot???? chiar si acum????
eu de fapt asta am vrut inca din 2007 dar.....AVOCATUL.....mi-a zis ca mai bine sa nu fac ca ei or sa bage ca de fapt asta se urmarea si ca nu stu ce si nu stu cum. am inteles totusi ca ei ar putea sa ceara o chestie prin care sa nu se mai poata vinde pana cand se da verdictul; asa e????
dar ar putea sa invoce vreo prescriptie de 5 ani??? ca am tot auzit pe avocatul lor spunand asta pe la procese cand am asistat si eu.

eeee....asa e poza:D...oricum starea mea chiar ca e asa...dar pe adversari....:P

numai bine
deci exista prescriptia de 3 ani de la incheierea ante-contractului de vanzare-cumparare daca nu cumva este stipulata o data dupa acei 3 ani la care sa se finalizeze vanzarea....asta e singura prescriptie...dupa acei 3 ani nimeni nu mai poate fi obligat sa cumpere/vanda....mult noroc si nu mai fi suparata ca sper sa se rezolve cum trebe :D

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Promosiune de vanzare-cumparare nmonika nmonika Buna ziua! Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din ... (vezi toată discuția)