avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare din urma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare din urma

Numele meu este Tuloiu Mihai am fost casatorit si am o fetita de 4 ani si 10 luni.Fata a ramas in custodia mea mama fiind obligata la plata pensiei in valoare de 300 ron lunar din data 13-08-2007, ea platind neconsecutiv pana in data de azi 3100 ron ,ramanand neplatite 27 luni, adica aproximativ 8000 ron.
Am fost la politie s-o reclam punandu-ma sa astept alte 3 luni consecutive pentru a putea inainta dosarul penal,insa nu s-a rezolvat nimic.Politia chitila cica s-a sesizat fostei sotii ina a mai trimis decat 100 ron.Ce pot face pentru a recupera banii
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:49, 20 Octombrie 2010
Este ştiut că infracţiunea de abandon de familie, incriminată prin dispoziţiile art. 305 lit. c C. pen., face parte din categoria acelora omisive.
Ca urmare, în raport cu modalitatea normativă expusă, latura obiectivă se realizează la momentul împlinirii celor două luni şi durează pe toată perioada cât persoana îndreptăţită este limitată de pensia de întreţinere stabilită prin hotărârea judecătorească de către instanţa civilă.
De aceea, când făptuitorul pune el însuşi capăt actelor omisive, îndeplinindu-şi obligaţia civilă, ciclul infracţional se întrerupe si un nou termen de 2 luni curge de la data ultimei plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Naplata pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. Am divortat de sotul meu de 2 ani (25.06.2009)si am facut la notar un partaj voluntar in urma caruia mi-a lasat un apartament fara pretentii ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)