avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... naplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

naplata pensie alimentara

Buna seara. Am divortat de sotul meu de 2 ani (25.06.2009)si am facut la notar un partaj voluntar in urma caruia mi-a lasat un apartament fara pretentii ulterioare . Fostul sot nu mi-a platit pensie alimentara de 2 ani si sintem in proces pt. abandon de familie . In proces am dus un martor care a spus ca efostul meu sot nu a platit pensie alimentara niciodata , copiii au fost intretinuti de parintii reclamantei , adica de parintii mei si ca a avut venituri de peste 1 miliard lei vechi pe 6 luni in 2010 ( martorul a vazut actele contabile de la firma la care fostul sot este unic administrator ) . Fostul sot a adus un martor mincinos care a declarat ca el mi-a lasat apartamentul in contul pensiei alimentare trecute si viitoare si ca el a cumparat la copii mincare , haine , jucarii si ca a intretinut copii 2 ani .Am depus la instanta actul de partaj voluntar . Va rog sa-mi spuneti daca poate sa-mi ia jumatate de apartament inapoi , daca mai obtin vreo suma de bani din urma pt.pensia naplatita de el si daca poate instanta sa decina ca fostul meu sot sa nu mai plateasca pensie alimentara pt.ca mi-a lasat apartamentul , cum pretinde el . Avocatul fostului meu sot a spus ca va demonstra data viitoare ca actul de partaj voluntar este incheiat fraudulos . Alti 4 avocati au spus ca nici nu poate fi contestat . Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate intimpla mai departe deoarece eu traiesc cu calmante si am 2 copii mici de crescut .
Cel mai recent răspuns: Z.A.G. , utilizator 21:49, 22 Martie 2011
In primul rand acel act de partaj presupune vointa partilor , deci atribuirea dvs. a imobilului, iar o compensare cu pensia nici nu ar fi fost legala, pentru ca aceasta este o prestatie lunara si la momentul respectiv "viitoare", urma a fi prestata.
Actul de partaj voluntar cu privire la bunurile comune al sotilor nu are absolut nici macar o legatura cu pensia minorilor.
De altfel, intr-o plangere penala pe abandon de familie se discuta strict neplata cu rea- credinta a pensiei de intretinere si nu alte " porcarioare" de genul partaj voluntar al sotilor.
Cat despre cumparaturile eventuale efectuate de catre tata, iar nu intra in discutie, pentru ca in cauza se pune problema exclusiv pe suma stabilita ca si cuantum in hotararea prin care a fost stabilita pensia, acele cheltuieli fiind extra- obligatie, obligatie care in cauza nu a fost indeplinita.
Ati incercat sa puneti in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere?( pentru ca mai exista si aceasta varianta).
Solutia instantei in plangerea penala a fost pronuntata?
Si daca da, care este aceasta?
Reveniti!
Multumesc pt.raspuns . Precizez ca sentinta nu a fost pronuntata pt.ca avocatul fostului meu sot a zis ca data viitoare vrea sa demonstreze ca acel act de partaj a fost incheiat fraudulos iar instanta i-a permis acest lucru . Avocata mea a vrut sa spuna instantei ca nu se poate ameteca pensia cu bunurile dar nu a fost lasata sa vorbeasca . nu stiu de ce frauda vorbeste acest avocat . Poate vrea sa sugereze ca eu l-am santajat cum a mai afirmat odata .
As vrea sa va mai intreb daca eu pot sa solicit sa fiu audiata daca sint reclamanta in acest proces .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensie alimentara neplatita de doi ani jumatate Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat din iunie 2009 iar in sentinta de divort (care este definitiva si irevocabila) s-a stabilit o pensie alimentara pe care fostul meu sot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Plingere penala pt.neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am avut un proces pentru abandon de familie(neplata pensiei alimentare de catre fostul meu sot) pentru perioada iunie 2009 pina in mai 2010 . In ... (vezi toată discuția)