avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare la proces

daca nu ma prezint la procesul de divort, ma afecteaza cu ceva?mentionez faptul ca nu doresc partaj,las totul pt copil..doresc doar program de vizitare al minorului.
daca sunteti reclamant...nu se judeca in lipsa dumneavoastra...daca sunteti parat...se judeca..dar ar trebui sa mergeti sa va sustineti punctul de vedere cu privire la programul de vizita

Nu ati precizat calitatea dvs in cauza
De regula conditiile/pretentiile divortului le mentionati in actiune
In raport de calitatea in dosar ,aveti posibilitatea in temeiul art 242 al 2 Cpc,sa solicitati judecarea si in lipsa
sunt reclamant.ma poate inlocui un avocat?
Prezenta partilor in procesul de divort este obligatorie.
Partile pot fi insa reprezentate de un avocat in situatiile aratate de art.614 c.proc.civ.
Potrivit prevederilor art. 614 "In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate;
Actiunea trebuie probata atat in ceea ce privesc motivele de divort cat si in ceea ce priveste stabilirea unui program de vizitare al minorului.;)
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Divort feciorul25 feciorul25 buna! .....am bagat cererea de divort in instanta!....as vrea sa stiu daca la divort ma poate reprezenta avocatul in lipsa mea! va ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)