avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chiriei

Locuiesc cu chirie intr-un apartament de 2 camere impreuna cu prietena mea si un coleg.Eu stau cu prietena intr-o camera si el in cealalta. Cum ar trebui sa platim chiria? Eu 2/3 si el 1/3 sau impartim la doi, ca fiecare are cate o camera?
Multumesc!
chiria se plateste in functie de suprafata folosita, sau la mica intelegere;)
In mod normalar trebui sa imparitit chiria tu cu prietena ta 1/2 si prietenul 1/2. Vezi insa daca te intelegi cu el.
depinde ce camera folositi ...si ce alte parti din apartament sunt folosite ...deci in fond cum zice si Romy suprafata....depinde acum ...cum o sa platiti si utilitatile...si cel mai bine ar fi fost ca toti 3 sa fiti trecuti in contractul de inchiriere...ca in caz ca doamne fereste unul nu poate plati vreodata....sa nu fie probleme...deci 1/2 tipul ...si 1/2 voi doua ...din care 1/2 a voastra se imparte in 2 deci 1/4 fiecare...platiti asa ar trebui scris in contract sa va aparati B-)
De ce ar fi normal sa imparta 1/2 si 1/2?
Corect mi se pare in functie de suprafata, asa... Deci 1 camera de 20 mp (locuita de pers. 1 si 2) si una camera de 15 mp (locuita de pers. 3). Comun: 40 mp (doar cu titlu de exemplu), adica 23,3 mp.
Deci pers. 1 foloseste. la fel ca pers. 2: 10 mp (din camera, o folosesc la comun) plus 1/3 din spatiile comune (caci baia, bucataria etc. sunt folosite in functie de persoana), adica 40/3=13.3 mp.
Pers. 3 foloseste 15 mp (camera sa, folosita in exclusivitate) si 40/3 din spatiile comune. Total: 28,3 mp.
Total folosit:... din care fiecare foloseste procentual...

Ma rog, depinde de intelegere, evident, asta primeaza, consider ca ar fi insa corect ca sa se tina seama atat de numarul de persoane care folosesc acea locuinta cat si de suprafata folosita de fiecare. Asta insa, strict teoretic, in practica se merge mult mai usor, pe o logica mai putin complicata.
Caci asa, mai depinde si de ce fel de camera foloseste fiecare (daca are balcon, daca e decomandata etc.).
Asa ca, ori va intelegeti, ori faceti lucriurile cat de complicate le vreti.
Fara contract praetore, declaratie notariala in cuprinsul careia stabilesc ca el + ea 1/2, cealalta persoana 1/2.
De acord cu Andreea. Pana la urma gradul de confort scade in cazul persoanei care imparte camera. (stiu ca asta e alegerea lui :P )
Cu intretinerea insa este alta problema. ;)

Alte discuții în legătură

Impartirea chiriei: pe numar de persoane sau pe numar de camere? phocka phocka salutare, as dori si eu putin ajutor intr-o situatie. noi( A, B si C) suntem chiriasi intr-un apartament cu 2 camere de vreo 2 ani de zile. o camera este ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Impartirea facturilor chiriasilor ContSters225946 ContSters225946 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate. Locuiesc intr-un apartament pe care proprietara l-a impartit in 2 apartamente mai mici, unul ... (vezi toată discuția)