avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie

Buna ziua,
Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am terminat ridicat si i-am pus si acoperisul(acum fac interiorul).Problema este ca langa noi (gard in gard) exista un vecin foarte bun care nu locuieste aici si mi-a facut reclamatie ca am contruit-o fara autorizatie si ca el doreste sa se demoleze ca ii incalc lui....dreptul la proprietate .dar el nici nu este proprietar pe acel teren pt ca sunt vreo 3 care se judeca pe acel teren si sunt in litigiu.
Ce mi se poate intampla.
Ca sa stiu ma aleg doar cu amenda sau cu demolarea ei,eu am pastrat toate facturile si bonuriele materialelor mana de lucru e a mea.
Daca se poate sa imi oferiti un raspuns v-as fi recunoscator.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 15:14, 21 Octombrie 2010
Daca nu aveti autorizatie de primarie ptr constructie , aveti toate sansele sa fiti demolat .Dumeavoastra ati construit in regie proprie, dar asta nu va exonereaza de vina pe care o aveti in aceasta problema - si ca totul sa fie complet , aveti fundatie si bransament!.
Cum ati reusit performanta de a turna fundatie , bransament la apa si canalizare????fara autorizatie de constructie si proces- verbal de finalizare a lucrarilor?
in cel mai fericit caz scapati doar cu amenda.totul ramane la latitudinea primariei,daca lucrurile se complica va demoleaza .si inca un lucru, vinovat va fi si societatea de apa ,care v-a bransat fara documentatia necesara.sper ca nu v-ati bransat fara acordul societatiide furnizare a apei.mult noroc.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
In aceasta curte mai sunt 2 case(din 1944) una mare cu 4 camere si o bucatarie de vara si au fost trase si apa,canal in curte si gaze in 1996 dar ce am contruit eu este in spatele acestor case(adica nu sunt lipite una de alta precum un vagon) si a fost inainte o magazie de lemne pe care eu am daramat-o ca era din lemn construita si am facut-o din bca pentru mine.
Si in cer scuze daca nu am fost prea explicit.
Nu conteaza ca vecinul este proprietar sau ba, ori daca este in litigiu...Reclamatia v-o putea face oricine, nu neaparat un vecin.
Ce vi se poate intampla, veti gasi tot in L50/91...adica:
1)Veti fi somat sa intrati in legalitate, sa intocmiti documentatia pentru autorizatie.
2)Daca modul, locul, unde ati construit nu corespunde cu planurile de sistematizare ale primariei, sau ati incalcat alte prevederi ale sigurantei constructiilor, veti fi somat sa o demolati(rar se intampla)
3)Daca ajungeti la somatie si nu demolati, veti fi actionat in instanta....etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Tulburarea intimitatii aditza_25 aditza_25 Felicitari pentru site este bine venit si de un foarte mare ajutor,am si eu o problema si v-as ruga respectuos sa ma ajutati. Parintii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)