avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea intimitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea intimitatii

Felicitari pentru site este bine venit si de un foarte mare ajutor,am si eu o problema si v-as ruga respectuos sa ma ajutati.
Parintii mei sunt in litigiu cu un vecin care si-a construit casa pe terenul nostru,ocupand aproximativ 30mp. si construindu-si si 3 geamuri cu 3 canate,mentionez ca intr-e proprietatea noastra si ce-a a vecinilor a existat un gard foarte vechi de lemn care s-a putrezit si nici nu era aplasat conform limitei de proprietate conform cadastru.Acum 2 ani am adus un specialist topo pt ridicare topo si delimitarea propietatii in vederea obtinerii autorizatiei de construire a unui gard din placi de beton,dar vecinul s-a opus prin violenta construirii gardului si am ramas cu autorizatia emisa si cu gardul neconstruit,mai mentionez ca am depus si in 2007 reclamatii la primarie cu privire la geamuri si in 2008,mentionand ca ultimul geam si l-a construit in 2006 si tot nimic,reclamatii pe la politie vecinul fiind o persoana violenta si cu antecedente penale.Noi mai avem o problema in CF este trecuta o suprafata mai mica ca si in Cadastru dar nu am putut face rectificarea CF-ului deoarece ne trebuia si acordul vecinului pe care nu l-am obtinut. Ni s-a recomandat sa-l dam in judecata pt granituire,servitute de vedere si recuperarea de teren.
Avocata vecinului a invocat uzucapiunea lunga de 30 de ani pt servitutea de vedere el avand autorizatia de costruire din 1979,dar el casa a construit-o peste fundatia casei vechi care era pe limita de hotar incluzand in interiorul constructiei fundatia veche si a tot construit la casa pana in ziua de astazi folosindu-se de faptul ca sotia sa a lucrat la primaria din localitate neputand fi amendat.Casa tot nu este terminata( fiind construita din BCA si Caramida Porotherm care nu existau pe atunci),a cosntruit-o in etape ea nefiind finisata,a mai adus si 3 martori mincinosi care au spus ca a existat gard dar noi l-am demolat si casa este construit-a din 1979,avem angajat un avocat dar doresc sa ma ajutati cu mai multe pareri si sugestii referitor la situatia de fata.
Cu aleasa stima si deosebit respect, Adrian!
Cel mai recent răspuns: aditza_25 , utilizator 02:46, 19 Decembrie 2010
E un problema complex. Dar mi se pare ca deja a inceput judecata, dupa aducerea martori mincinosi de care spui. Alearga mai repede decat vecinul si cauta doveziile. In caz contrar vei ramas si fara teren... Lucrand la primaria sotia lui, poate ca are doveziile false, carei intra in colisiunea cu alte de care poti sa le cere si tu la Primaria. Si daca ai nevoei de ele, avocatul stie cum procedez sa se le stringe. Un exemplu daca ai autorizatia, a avut un arhitect, sau inginer, cauta-i. Legislatia de atunci ce spunea despre autorizatiile. Vecinii dv. Nu sunt si ei deranjati? Faci studii cu fotografiile, si sa vii inginier. Cand este vorba de minciunii se poate ataca cu adevarul si asta se impune din cauza armonia reala, dar alearga repede!!!
Daca primaria nu a facut nimic desi ati reclamat ilegalitatile comise, adresati-va Inspectoratului Teritorial in Constructii In scris! Va fi usor de demonstrat ca imobilul este recent edificat, fara autorizatie(chiar daca ar fi respectat amprenta imobilului vechi, tot avea nevoie de autorizatie conform L50/91)
I.S.C este mai "puternic" decat Primaria, si poate lua decizia actionarii in instanta a vecinului daca acesta nu se conformeaza recomandarilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
doina_manuela, utilizator
avocatul partii adverse a invocat uzucapiunea in cererea dvs principala de granituire?
A invocat uzucapiunea pe 30 de ani pt. servitutea de vedere. Stima,Adrian!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)