Buna ziua, revin cu speta de ieri, cu alta intrebare. Speta este:
Reclamantul-persoana fizica a solicitat recunoasterea raporturilor juridice de munca si in consecinta reconstituirea vechimii in munca in perioada x-y, precum si obligarea paratei-persoana juridica la plata drepturilor salariale restante. Reclamantul a sustinut ca pentru o parte din aceasta perioada (10 luni) a lucrat fara ct. de munca incheiat in forma scrisa si inregistrat la ITM (din culpa angajatorului), iar in cealalta perioada (6 luni) a lucrat in temeiul unui ct. de cesiune de drepturi de autor (raporturile dintre parti fiind in realitate raporturi de munca si nu de colaborare).
Probe-inscrisuri si martori. In drept-art. 269/1 si 296/1 codul muncii.
Intrebare: cum ma apar? Conform codului muncii, sarcina probei revine angajatorului, dar cum dovedesc un fapt negativ (si anume ca nu a fost angajatul meu)? Singura cale pe care o intrevad eu este sa combat sustinerile martorilor propusi de reclamant si, eventual, sa propun si eu alti martori. Daca aveti alte idei/sugestii, va rog spuneti-mi-le.
Pentru perioada pe care a fost in vigoare ct. de cesiune vreau sa invoc inadmisibilitatea probei testimoniale conform art. 1191 alin. 2 cod civil, precum si art. 969 cod civil.
Multumesc