avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare bani

Buna ziua! Contractul pentru un pachet de servicii turistice a fost incheiat initial de catre conducatorul de grup ca titular al contractului, in val de 350 Euro, urmand ca acesta sa constituie un grup care sa umple un autocar. Nu au fost incheiate contracte pentru fiecare turist in parte. Excursia care trebuia sa dureze o saptamana s-a sfarsit in prima noapte unde am constatat ca firma de turism nu platise avans la hotelul in care trebuia sa ne cazam. In ziua urmatoare am plecat spre tara. Intre timp firma a dat faliment si am apelat la plata despagubirilor de catre firma asiguratoare. Aceasta refuza plata fara contracte pentru toti participantii la excursie. Avem dovada achitarii: ordine de plata si chitante. Plata despagubirilor nu se poate face daca nu exista contract pentru toate persoanele luand in considerare buna credinta a conducatorului de grup care nu a stiut ca trebuie contracte pentru fiecare turist? Banii virati in cont sunt totusi pentru 45 de persoane. Cu stima si multumiri anticipate, Adela
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:15, 21 Octombrie 2010
1-Notificati agentia cu obligatia restituirii sumelor avansate aferent servicii contractual prevazute
2-Sesizati oficial OPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans vacanta adela88 adela88 Buna ziua, Am o problema: in luna februarie am rezervat o vacanta printr-o mare agentie de turism romaneasca. Am platit 2000 de lei avans prin plata ... (vezi toată discuția)
Insoventa, faliment StefanL61 StefanL61 Problema mea pe scurt: - in primavara am facut o rezervare, printr-o agentie de turism, pentru un sejur pe litoral intr-o tara vecina si am platit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la hotel edyn edyn Sunt in concediu de 2 zile in Bulgaria. Cum pot sa imi recuperez banii de la hotel din motive de igiena si mancare ff proasta. Nu doresc intreaga suma ,dar sa ... (vezi toată discuția)