avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cod procedura civila.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cod procedura civila.

Propun o sectiune in care sa se dioscute pe anomaliile instantelor de judecata fata de Codul de procedura civila.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:50, 1 Decembrie 2008
Exista, totusi, un topic "Daca am schimba impreuna legea" unde se poate discuta despre anomaliile din legislatia romana in vigoare.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
imi plac ideile lui Romy....promit ca vin cu niste teoretizari de la proful meu de civil....care are niste idei din alea enciclopedice de ti-e mai drag sa le asculti :"> :D
Pana la idei marete, instantele aplica procedura civila elementara... vai de capul nostru... #-o
La sector 6 ma intreba acum vreo luna o judecatoare care este interesul meu sa invoc exceptia neconpetentei teritoriale exclusive a instantei!!! :O Incalcarea unei norme absolute, ea ma intreba de interese!!! Pai... obtinerea unei hotarari legale e de ajuns? :))

La sector 3 mi s-a respins cererea de conexare a doua dosare pe motiv ca... nu au acelasi obiect!!! :(( Adica, eu spusei conexare, nu litispendenta... da' fiecare face doar ce crede! Si nu vad care era interesul unei instante sa judece 2 dosare in care se administrau aceleasi probe, ambele ordonante presedintiale, in acelasi stadiu al judecatii...

#-o Ma rog...

O alta anomalie este judecatorul Colina de la sector 4. Un caz cel putin ciudat de om. Am avut client care a vrut musai sa-l inregistreze... abia l-am potolit. Eu aveam de terminat un dosar acolo, ma tineam de inregistrari? Mai stateam sa contest amenzi pentru client? Pentru cine vrea sa-l vada, era la un complet de probleme de familie, vinerea dimineata... N-am intalnit om sa spuna ca e normal... Eu nu spun acelasi lucru, evident ca indeplineste toate conditiile ca sa detina functia de judecator, nu ma indoiesc... Dar il consider o anomalie a sistemului...
Cerere in anulare testament - competenta absoluta (art 14 alin 1 pct 1) ultimul domiciliu al mortului (Bucuresti - s 4)
Se striga dosarul, intra si parata gafaind in sala de judecata si povesteste ca a intarziat trenul si intreaba daca nu se poate judeca in orasul ei ca ei ii e greu sa vina.
Instanta da cuvantul pe exceptie (un moment am crezut ca glumeste) si ... o admite (cu tot cu notele mele de sedinta, ca mi-am dat seama ca ar trebui sa-i si scriu ce-am zis ca prea era croita... sa se uite in cod? nici vorba!).
:))Macar a scapat de un dosar... ale mele instante voiau sa le tina... :))
Fantastic! Competenta exclusiva, chestiune elementara de procedura... Mi se face pielea gaina cand vad de-astea...

CAB. Dosar de retrocedare pe legea 10, avem de luat in compensare teren, compensarea se face referitor la terenul si constructia luate de Ceasca... Imi admite instanta expertiza pe teren, nu si pe constructia demolata... Incerc sa le explic logic, nimic. La termenul de numire a expertului, il intreb pe judecator cum sa fac sa demonstrez valoarea la care sa fim despagubiti privitor la constructie, ca eu in afara de expertiza nu mai stiu altcumva, nu exista o evaluare la impozit pe vremea aia, nimic. Asa ca, "desi am cautat al mod de a demonstra valoarea acelei case" - :P ce alte dovezi? - nu am gasit, astfel ca apelez la experienta instantei, rugand-o sa ma indrume spre posibile probe in acest sens in vederea sustinerii capatului de apel...
A fost un bla-bla-bla #-o, ca aia nu s-au enervat ca la un termen in urma, erau consternati, se gandeau cum sa faca si-au dat singuri in cap:O...
Asa am pierdut un termen, tot 2 expertize am in dosar... :P
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala disjunsa de cererea principala - se va tine cont de expertiza dispusa in dosarul initial? danaceausu danaceausu Actiune in anulare contract de vanzare-cumparare/contract de concesiune, paratul depune intampinare (exceptie timbraj insuficient....) -reconventionala ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara andreea001 andreea001 Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. ... (vezi toată discuția)