avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + partaj

M-am prezentat la un avocat din Bucuresti pentru a introduce actiunea de divort si am fost informata ca daca depun acum actiunea, procesul va fi programat tocmai peste un an. Vreau sa stiu daca este adevarat acest lucru (mi se pare un termen enorm in conditiile in care as vrea ca lucrurile sa de deruleze cat mai repede).

De asemenea, as dori sa stiu daca pentru partaj as putea apela la mediator avand in vedere ca nu am de unde plati cei 3% taxa de timbru din masa partajabila. Daca acest lucru este posibil ati putea sa ma informati care este modalitatea de derulare a actiunii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:37, 22 Octombrie 2010
La judecatoria sectorului 2 se dau termene pt divort in septembrie-octombrie 2011.
Cat priveste partajul, il puteti face la mediator.Procedura o veti afla acolo.
Puteti sa imi spuneti daca la judecatoria sectorului 3 termenele sunt tot atat de mari?

multumesc
puteti sa puneti cerere de divort
ducetiva la alt avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti ContSters141851 ContSters141851 buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac? soderf soderf suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza ... (vezi toată discuția)