avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punctul de lucru intr un spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punctul de lucru intr un spatiu inchiriat

ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu acelasi profil cu cea in care sunt acum in acelasi spatiu(firma actuala isi desfasoara activitatea cu punct de lucru intr un spatiu inchiriat de noi).Am vb cu proprietarul spatiului, este de acord sa rezilieze contractul cu firma actuala si sa mi inchirieze mie pe noua firma.In aceasta situatie asociatul meu ma poate da in judecata, imi poate cere daune ca am deschis o societate cu acelasi profin in acest spatiu?Daca da cine ar piutea deschide societatea pt a nu ma lovi de aceasta problema..sotia, fratele..e acelasi lucru fiind rude apropiate?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 09:40, 22 Octombrie 2010
Ciudata situatia dvs. Cumparati-i partile sociale. Va face tot posibilul sa va impiedice sa va desfasurati activitatea.
Am mai raspuns deunazi la o asemenea intrebare: Daca infiintati o noua firma cu dvs. ca asociat unic, cu acelasi profil poate sa va ceara daune. Daca sotul va fi asociat unic si administrator intr-o alta firma, chiar in acel spatiu( proprietarul spatiului poate cere rezilierea contractului in anumite circumstante si sa-l inchirieze noii societati) va putea sa-si desfasoare nestingherit activitatea.
Puteţi înfiinţa o firmă în calitate de asociat unic şi puteţi închiria spaţiul fără probleme.

Nu este nicio concurenţă neloială atâta vreme cât v-aţi exprimat dorinţa de retragere din societate.

ªi... să fim serioşi! Concurenţă neloială în materie de buticuri?
E bine să fim meticuloşi... dar să nu exagerăm.

Eu zic: daţi-i drumu' la afacere. Nu mai asteptati.

Asociatul nu are nicio baza legala pentru o actiune in justitie.

Alberto Kurtyan
Buticuri sau nu, sunt societati comerciale si se supun Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata care zice asa:
ART. 197
(1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
(2) Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaţilor, mandatul de administrator în alte societăţi concurente sau având acelaşi obiect de activitate, nici să facă acelaşi fel de comerţ ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancţiunea revocării şi răspunderii pentru daune.
(3) Dispoziţiile art. 75, 76, 77 alin. (1) şi 79 se aplică şi societăţilor cu răspundere limitată.
(4) Dispoziţiile privitoare la administrarea societăţilor pe acţiuni nu sunt aplicabile societăţilor cu răspundere limitată, indiferent dacă sunt sau nu supuse obligaţiei de auditare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare in cadrul unui srl adriana-lia adriana-lia AM un srl in care suntem doi asociati 50% cu 50%, eu administrator.punctul de lucru al srl ului este intr un spatiu inchiriat.Eu doresc sa ma separ de ... (vezi toată discuția)
Sanse castigare proces comercial mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o problema destul de grava. Administratorul societatii in care suntem actionari amandoi si-a deschis o firma cu acelasi obiect de ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala? Borza Borza Buna. Am urmatoarea speta: O societate comerciala(S.R.L.) cu doi asociati are un punct de lucru deschis . Asociatii sunt in proces in sensul ca au formulate ... (vezi toată discuția)