avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut

Buna ziua,

Sotului meu i-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale. Radarul se afla pe masina Politiei. Sotul sustine ca nu avea acea viteza si ca exact in acel moment a fost depasit de o alta masina dar daca radarul asa arata nu are ce face. Totodata sotul a si semnat procesul verbal.
Acum intrebarea este daca putem face contestatie avand in vedere faptul ca a semnat procesul verbal. Pe procesul verbal este mentionat ca are drept de plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile la judecatoria x.
In cazul in care mai putem face plangere impotriva procesului verbal (nu au trecut inca cele 15 zile) care este procedura? Poate face singur plangerea sau ar fi mai bine sa apeleze la un avocat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela495 , utilizator 19:08, 21 Octombrie 2010
Poate face contestatie in termenul legal si nu are nevoie de avocat. La brigada politiei rutiere exista modele de contestatie si , de asemenea , internetul este plin de astfel de contestatii.
Nu are relevanta faptul ca a semnat procesul verbal, relevante sunt obiectiunile facute(daca a facut obiectiuni in scris la rubrica corespunzatoare)
Succes!
B-)
Multumesc pentru raspuns.
Desi sotul a avut obiectiuni dar fiind la prima intamplare de acest gen nu a stiut care este procedura si in plus pe procesul verbal este mentionat "recunoaste fapta" . Mai poate contesta in cazul acesta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala Andreiysu Andreiysu Buna ziua. Ieri in jurul orelor 16 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 120 de km/h. Mentionez ca eram intr-o depasire pe pilotul automat al masinii ... (vezi toată discuția)
Amenda bogdan77m bogdan77m Buna ziua! In luna ianuarie 2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei. Mi-au incheiat proces-verbal pe care l-am semnat dar in care ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)