avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda

Buna ziua! In luna ianuarie 2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei. Mi-au incheiat proces-verbal pe care l-am semnat dar in care am scris ca nu sunt de acord. Acum sa va spun si de ce am specificat acest lucru.... deoarece agentul mi-a spus ca radarul nu recunoaste nr de inmatriculare pentru ca acesta era foarte murdar. Insa politia a facut precizarea ca este autoturism marca X. La adresa de domiciliu nu a venit nici un proces-verbal, afland ca am de achitat o amenda atunci cand am fost sa platesc impozitele pentru anul acesta, adica la un an de zile de cand am fost oprit. Intrebare: cum dovedeste politia ca am depasit viteza daca radarul nu a putut inregistra numarul masinii si ce optiuni am de a rezolva problema in favoarea mea? Astept un raspuns urgent! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan_dumitru_m , utilizator 19:07, 23 Ianuarie 2010
Presupun au trecut numarul masinii in procesul verbal cand ati fost oprit.
Nu mai stiu exact..... dar daca nu l-au trecut?
Pai ati fost sau n-ati fost acolo? Aveti sau nu PV?
Logic, daca nu treceau nr. de inmatriculare n-aveau de ce sa mai intocmeasca PV-ul!!!:acute:
chiar daca ati scris la rubrica "alte mentiuni" obiectiunile dumneavoastra, odata ce ati semnat procesul - verbal , v-a fost inmanata o copie a acestuia; termenul de contestare a fost de 15 zile de la data semnarii. in conditiile in care a trecut un an de la intocmirea respectivei contraventii, nu va mai ramane decat sa o platiti sa sa va resemnati. Alta data aprofundati problema, si, la o adica, contestati in termen. toate cele bune
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
stefan_dumitru_m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv radar 2010 bogdan_bogdan bogdan_bogdan Buna ziua,astazi in localitatea Motca jud Iasi am fost tras pe dreapta de un echipaj de politie pentru o depasire pe linie continua si o viteza de 90Km /h in ... (vezi toată discuția)
Radar 2017 Dudeflr Dudeflr Buna ziua, Ieri circulam cu peste 50 de km/h peste limita de viteza legala si am observat din sens opus o masina de \"politie\" de care stiu ca este ... (vezi toată discuția)
Permis retinut de ipj tulcea in jud. constanta si fals in declararea acestui lucru bogdan.alex bogdan.alex Buna ziua. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru depasirea vitezei regulamentare, filmat fiind de o masina fara insemne, in judetul Tulcea. Am fost ... (vezi toată discuția)