avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedumerire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedumerire

Domnule avocat,sunt proprietarul unui apartament de bloc iar prin apartamentul meu trece o teava care transporta caldura ptr alti locatari.Va rog sa imi spuneti daca este normal ca eu care permit sa treaca prin proprietatea mea acea teava sa platesc tot eu ptr ea caldura care se emana din acea teava.Subliniez ca eu am centrala proprie si daca pot refuza trecerea acelei tevi prin proprietatea mea.Si daca ..da.. care este forma legala . Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:08, 22 Octombrie 2010
Va rog sa imi spuneti daca este normal ca eu care permit sa treaca prin proprietatea mea acea teava sa platesc tot eu ptr ea caldura care se emana din acea teava.

Instalatia de caldura a blocului face parte dein proprietatea comuna. In aceste conditii este normal ca aceasta instalatie sa tranziteze apartamentul dvs si dvs sa platiti un anumit procent la caldura.
Subliniez ca eu am centrala proprie si daca pot refuza trecerea acelei tevi prin proprietatea mea

Este foarte probabil ca in momentul in care dvs ati solicitat debransarea de la instalatia couna de incalzire sa fii semnat si un document referitor la obligatiile dvs in ceea ce priveste tevile de la caldura.
Ar fi o solutie, asa am rezolvat-o si eu: Sa izolati acea teava, astfel incat sa nu mai emane caldura si sa vina cei in drept sa constate faptul ca nu mai beneficiati de caldura de acea teava, urmand sa va scada de la aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Tevile de la subsol marialazarcta marialazarcta Sunt debransata de la caldura de 15 ani,prin apartamentul meu nu trece nici o teava de caldura,pe scara si in uscator nu am nici un calorifer si nici o teava ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)