avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme de familie

buna sunt flori.as vrea sa intreb si eu un avocat sau un notar despre o problema de familie.tata a murit acum 8 ani iar noi familia lui suntem 2 surori si 2 frati.eu sunt cea mai mica,si nu am facut inca taxa de succesiune.din cate am inteles din 100% ,75% ii revine lui mama iar restul de 25% il impartim noi.eu vreau sa intreb de fapt altceva.fratele mai mare zice ca el e singurul stapan pe toata averea lui tata deoarece el este singurul care a ramas in casa parinteasca.restul suntem casatoriti.cum as putea face daca vreau sa bag taxa de succesiune si imi iau partea mea ca el sa ma lase in pace. deoarce zice ca nu o sa ma lase in pace chiar daca bag taxa de succesiune si nici nu vrea sa semneze nimic.ce pot sa fac sa ma lase in pace si ce lege exista si pentru el.astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:56, 21 Octombrie 2010
Dupa decesul tatalui dvs, mama dvs mosteneste 1/4 din mostenire,
iar restul de 3/4 se imparte intre dvs frati in cote egale.
Daca casa parinteasca a fost edificata de mama dvs impreuna cu tatal dvs,
la partaj va intra doar 1/2 din aceasta casa, pentru ca restul de 1/2 revine
mamei dvs.
In aceasta situatie mama dvs va primi 5/8 din casa, iar dvs frati vei imparti
in cote egale restul de 3/8.
Va trebui sa promovati actiune de partaj in contradictoriu cu maam si fratii dvs.
la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru a fi declarat mostenitor ? Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)