Spuneti cum pot sa vanda casa cel mai usor,deci sa nu fie umblatura multa
In atat timp ca poate vinde drepturile sucesorale (fiind nule orice pacte asupra unei succesiuni viitoare - vezi art.702 si 965 alin.2 Cod Civil) si sunt toti, este valid contractul respectiv, in acelas timp vinde si celealte bonuri si obligatiile. Adica daca sunt mai multe bonuri sau daca cumparator vrea o garantia certa de sa nu fii dator(974 Cod civil), e obligata sucesiunea, aceptarea si partajul.
De obicei, atunci cand exista intelegere privind modul de impartire intre cei ce succed, acestia se adreseaza notarului public unde a decedat parinti pentru a face un partaj voluntar sau la judecatoria competente. Daca ssunteti de acord, semnati tot in aceeas timp. Dar trebuie toate actele pentru succesiunea. Adica: certificatul de deces, acte de stare civila prin care se face dovada calitatii de mostenitor, testamentul(daca este cazul), titlurile de proprietate ale defunctului (contracte de vanzare-cumparare, certificate de mostenitor, contracte de donatie, etc.) si certificatul de atestare fiscala din orasul unde a fost inregistrat decesul.
Daca succesiunea se finalizeaza in termen de 2 ani de la data decesului, nu datorati Statului nici un impozit.
Daca se depaseste termenul de 2 ani si nu se finalizeaza succesiunea, va trebui sa platiti impozitul datorat Statului, conform Codului Fiscal de 1% calculat asupra valorii masei succesorale.