avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Coruperea de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Coruperea de minori

Buna...Am si eu o nelamurire....daca minorul are peste 15 ani si el nu depune plangere, atunci cealalta persoana care este majora poate pati cv?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 23:14, 21 Octombrie 2010
Dvs uitati un fapt : fiind minor pot depune plangere parintii!B-):DB-)
aham..si sa inteleg k eu nu am nici un cuvant nu?
aveti cuvant in eventualele declaratii.asta daca depun plangere parintii.desi avand peste 15 ani,ar mai putea fi coruptie sexuala sau seductie.
Persoana eu capacitate de exerciţiu restransa poate face plangere cu incuviinţarea persoanelor prevazute de legea civila, parinti sau tutore.Asadar, avand 15 ani, are nevoie doar de incuviintarea parintilor.
aveti dreptate,dar in acelasi timp,pot depune plangere parintii,daca afla de vreo fapta de natura penala.

daca nu de pune nimeni plangere,nu are ce pati majorul,decat in cazul in care minorul are sub 15 ani,si sa petrecut un act sexual impreuna cu majorul.aici actiunea penala se pune in miscare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Sfaturii ContSters87215 ContSters87215 Sora mea a fost corupta in timpul minoratului de un major sa aiba relati sexuale cu acesta. In urma acestor relatii sexuale sora mea a nascut o fetita toate ... (vezi toată discuția)
Minorul poate depunde plangere penala? AlexandraRaluca96 AlexandraRaluca96 Buna,as avea si eu nevoie de un raspuns urgent.Sunt minora am 16 ani,am avut pana de curand o relatie cu un baiat de 21 de ani,tin sa mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)