avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumutul de bani intre firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumutul de bani intre firme

Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare apropiata imprumutului fara ca eu sa mai platesc contravaloarea facturii prin banca.
Sepoate considera plata deja facuta la bunul cumparat si facturat din imprumuturile date? De ce documente am nevoie?
Imprumutul poate fi in bani si/sau in natura.

Cand imprumutul este in bani, se numeste credit.

Creditul poate fi comercial sau financiar.

Exemplu de credit comercial: vanzarea unor marfuri cu plata ulterioara a facturii.
Exemplu de credit financiar: finantarea unor activitati.

Creditul financiar poate fi cu dobanda sau fara dobanda.

Daca o societate imprumuta bani cu dobanda, acea dobanda constituie un venit pentru societate. Conform Legii 31/1990, o societate are dreptul sa obtina venituri doar in urma desfasurarii activitatilor declarate la Registrul Comertului. Activitatea de creditare cu dobanda se supune activitatilor reglementate prin legi speciale.

Daca o societate imprumuta bani fara dobanda, asta inseamna ca incheie un contract cu titlu gratuit, ceea ce o societate comerciala nu are voie sa faca.

kunder1 a scris:

Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare apropiata imprumutului fara ca eu sa mai platesc contravaloarea facturii prin banca.
Sepoate considera plata deja facuta la bunul cumparat si facturat din imprumuturile date? De ce documente am nevoie?

au mai facut-o si altii, n-ati fi primu' care ar "incasa-o" pentru imprumuturi de bani intre firme:

"eu am avut, acum cativa ani, o operatiune similara, a venit garda si a iesit uratel, au facut PV de confiscare sume imprumutate fiindca au considerat activ. desfasurata fara a avea acest obiect de activitate." :rolleyes:

[ link extern ]

"solutii", totusi?

www.avocatnet.ro/content/art...

"A", bun e guuugl asta... bun rauB-);)

Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut societate tampau gabriela tampau gabriela Cum se procedeaza daca o persoana fizica ( nu este asociat al firmei ) imprumuta o societate cu suma de 100.000 euro ? Se face contract de imprumut prin ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane juridice-factura? rodalina26 rodalina26 buna ziua daca intre doua persoane juridice exista un contract de imprumut iar banii sunt virati prin banca, imprumutatorul trebuie sa emita factura catre ... (vezi toată discuția)