buna
te rog ajuta-ma cu un raspuns...
detin un srl unde sunt administrator unic ,in ultimul an am acumulat datorii la stat de aproximativ 12.000 ron (in care sunt incluse si penalitatile) insa am fact. de incasat de la o soc.x de 18.000ron (doar facturi emise fara penalitati) cu care am un ctr in desfasurare pana in ian.2011.(mentionez aici ca desi eu mi-am respectat obligatiile contractuale, acestia nu vor sa achite facturile emise, nu le-au refuzat la plata, doar ca nu le achita, contractul incetand prin denuntarea unilaterala iar executarea si interpretarea ctr tr facuta de curtea de arbitraj )
am fost si am discutat cu cei de la anaf despre ac situatie, la care ei mi-au sugerat sa depun la registratura copii dupa ctr. de prestari serv. + copii dupa fact. neincasate, urmand ca ei sa recupereze banii de la aceasta soc.
problema este ca pana in prezent acest lucru nu s-a facut, iar penalitaile cresc.
este posibil sa fi fost informata gresit?stii cumva daca exista si aceasta posibilitate?
iar ref. la acel ctr. de prestari serv. este posibil sa repuperez acea suma prin curtea de arbitraj?
multumesc
Este posibil sa recuperati banii prin Curtea de Arbitraj, daca in termenii contractului aceasta este abilitata sa solutioneze litigiul. Nu stiu in ce situatie sunteti acum, daca ati demarat sau nu actiunea la Curtea de Arbitraj. Termenul maxim in care Curtea ar urma sa solutioneze litigiul (daca litigiul este intern) este de sase luni. Nu puteti sa cereti deocamdata nici insolventa, deoarece suma minima pentru a putea demara procedura este de 45 000ron. Situatia este intr-adevar bizara...nici compensarea nu este aplicabila in acest caz. Cred ca o varianta ar mai putea fi sa elaborati un memoriu, la care sa anexati toata documentatia de care dispuneti in cauza si sa-l trimiteti la Ministerul Finantelor Publice, in atentia ANAF. Toate aceste demersuri va sfatuiesc sa le instrumentati cu ajutorul unor persoane de specialitate avocat-expert contabil. SUCCES!
Tva
TEI
Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj)
Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)