avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract

Buna ziua. In cazul unei firme de productie sucuri naturale....daca firma doreste sa-si vanda produsul unei alte firme, in calitate de producator dar si ca distribuitor, contractul facut intre cele 2 societati ce trebuie sa contina, ce implica, clauze, etc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:20, 23 Octombrie 2010
Se intocmeste un contract cadru de vanzare cumparare, intre producator si distribuitor, prin care producatorul se obliga a pune la dispozzitia distribuitorului produsul respectiv iar acesta se obliga a-l achita, pe loc sau la un anumit termen de la data facturarii.
Asta in mare binenteles.
Producatorul se ocupa de intocmirea contractului , urmare a negocierii acestuia cu distribuitorul.
Interventie moderator: Va rog sa nu mai deschideti alte topicuri pentru acelasi subiect. Multumesc.

gabescu a scris:

Pai nu puteti vinde propriei peroane juridice, avand calitatea de vanzator si cumparator in acelasi timp.
Mai mult daca este vorba de aceeasi persoana juridica care are ca obiect de activitate productie a unor bunuri dar in acelasi timp are si in obiectul de activitate prevazut in statut si cea de distribuitor al acelorasi produse pe care le realizeaza ea insasi, nu este posibil a se face contract.
Insa, daca distribuie acelesasi ori altele produse ale diferitilor producatori va incheia cu respectivii contracte comerciale specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de exclusivitate almaro almaro buna ziua , intrebarea pe care o am e strans legata de un subiect aparut deja aici ,am sa dau unalt exemplu care ma intereseaza direct. exista un produs pe ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate crystina20s crystina20s Buna seara!Prietenul meu a fost angajat la o firma de web design timp de aprox 2 ani.In acest timp fostii lui sefi au avut o disputa de unde a rezultat ... (vezi toată discuția)
Lamurire cod caen mariuselll mariuselll Lamurire cod CAEN la infiintare PFA Nu stiu ce cod CAEN sa caut (lucrez la o firma de productie publicitara) si doresc sa cumpar(intermediez) produse ... (vezi toată discuția)