avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cai de atac pentru o sentinta pronuntata conform ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cai de atac pentru o sentinta pronuntata conform Deciziei XXXV din 2006 a ICCJ

Cum pot ataca in recurs decizia penala prin care inculpatul este achitat conform deciziei XXXV ICCJ? CE baza legala as putea folosi?

Mentionez ca inculpatul este autorul unui accident de masini in care victimei i s-a dat de la IML ca i-a pus viata in pericol?? Prima sentinta a fost inchisoare cu suspendare iar acum a fost achitat.X-(.De asemenea, inculpatul a mai produs un accident in trecut dar i s-a dat NUP.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:12, 25 Octombrie 2010
Nu va trebuie o baza legala speciala.
Exercitati calea de atac prevazuta de lege daca considerati ca aveti dreptate.
Va multumesc pentru raspuns.

Care anume este calea de atac prevazuta de lege?
Eu deja am depus recurs impreuna cu procurorul.
Se pare ca sentinta este definitiva,deci singurele cai de atac,daca sunt intrunite conditiile legale,sunt contestatia la executare sau contestatia in anulare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare decizie data in urma apelului..va rog sa ma ajutati ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa atac decizia data de tribunal in faza de apel conform careia incupatul (implicat intr-un accident rutier soldat ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Cum pot trage la raspundere un procuror myrama_v myrama_v sunt victima uniu accident,procurorul nu a luat in considerare declaratia martorului ci doar a inculpatului si a dat NUP,prim procurorul a fost de acord ... (vezi toată discuția)