As dori sa stiu cum as putea sa atac decizia data de tribunal in faza de apel conform careia incupatul (implicat intr-un accident rutier soldat cu victima a carei viata a fost pusa in pericol conform IML) a fost achitat pe baza Deciziei nr. XXXV din 6 noiembrie 2006 a ICCJ (nu prezinta pericol social).
Mentionez ca la fond a fost condamnat la inchisoare cu suspendare.
Cum este posibil ca acum sa fie achitat???:O
As dori sa stiu un act normativ sau o metoda prin care acum, la faza de recurs, sa obtin din nou condamnarea inculpatului.
Dumneavoastra ce calitate aveti in cadrul procesului penal?
Parte vatamata, civila?
Dati si niste detalii.
Ce accident?
Cate zile de ingrijiri medicale?
Da, eu sunt partea vatamata si m-am constituit parte civila.
Sunt victima unui accident de circulatie. In urma efectuarii expertizei, IML a concluzionat ca mi-a fost pusa viata in pericol. Mentionez ca am facut 2 expertize IML, care au concluzionat in acelasi mod si anume ca mi-a fost pusa viata in pericol.
Daunele materiale si cele morale au fost recuperate in totalitate in urma fondului (atunci fiind si inculpatul condamnat la inchisoare cu suspendare), dar la apel am pierdut aproximativ 20 000 ron cheltuieli materiale (nu inteleg de ce, deoarece am dovezi :facturi, retete etc.) iar inculpatul a fost achitat, aplicandu-i-se o amenda administrativa de 1000 ron.
Mentionez ca inculpatul a fost acuzat atat de vatamare corporala din culpa cat si de accident de munca (amandoi ne deplasam cu masina inculpatului in timpul serviciului - eram in misiune).
Accident auto
la instanta de fond, victima unui accident auto a obtinut despagubiri morale,plata cheltuielilor de judecata,iar inculpatul a fost condamnat si la 6 luni de ... (vezi toată discuția)