avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire parte civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire parte civila

Buna ziua,

Supun atentiei voastre o speta mai deosebita.
Ucidere din culpa, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea locului accidentului.
In faza de cercetare penala se disjunge infract.prev.de 338 alin.2 cp. (complet aiurea din punctul meu de vedere) fiind trimis in judecata inculpatul pt. 192 si 338 alin.1 c.p. Este condamnat la pedeapsa rezultanta de 1 an, 9 luni si 10 zile inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Se disjunge latura civila si se solutioneaza si aceasta separat, fiind in acest moment in faza de apel.
Acum, dosarul intemeiat pe art. 338 alin.2 cp. este trimis in judecata.Partea vatamata se poate constitui din nou parte civila? Cu aceeasi suma sau macar cu diferenta neacordata in primul dosar?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:38, 6 Ianuarie 2016
Din punctul meu de vedere nu se poate face o constituire de parte civila, pe art.338, pentru ca infractiunea este una de pericol si nu de rezultat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa al3xn01 al3xn01 Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)
Competenta orosionnic orosionnic buna ziua in cauza fiind un proces penal ptr ucidere din culpa la judecatorie se face disjungere ptr pretenti in civil si se pronunta pe pretenti ... (vezi toată discuția)