avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Am fost angajatul unei firme de panificatie pe postul de sofer- gestionar angajat cu cu carte de munca, cu contract de munca timp de 3 ani si 6 luni. Acum 4 zile ,respectiv 18- 10-2010,i-am spus patronului ca sunt nemultumit de salariul acordat si in consecinta voi munci doar 8 ore pe zi.Raspunsul patronului a fost,,iesi afara din clipa asta nu mai muncesti in aceasta firma" , inchizindu-Mmi usa si poarta in nas. Mentionez ca in acesti 3 ani si 6 luni am lucrat fara incetare fara zile libere , nici chiar sarbatorile legale, mai mult de 8 ore (am muncit intre 10- 12 ore pe zi) cu tote ca contractul de munca semnat prevede doar 8 ore respectiv 40 ore pe saptamana. Patronul mi-a spus ca nu beneficiez de somaj si nici de resturile salariale, obligandum-a sa-mi dau demisia.Ce am eu de facut in aceasta problema? Am fost angajat model nelipsind nici o zi de la locul de munca si nu vreau sa fiu nedreptatit in felul acesta.Va rog sa ma indrumatiin acest conflict si va multumesc .Mentionez si subliniez ca personal nu am semnat demisia mea si nici un alt act.Tot ce vreau este sa beneficiez de somaj si de resturile salariale ca sa pot cauta un alt loc de munca.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
simion nelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 23 Octombrie 2010
Inteleg ca v-ati dat demisia.Angajatorul este obligat sa va comunice decizia de incetare a contractlui de munca unde va va indica termenul si instanta careia va puteti adresa impotriva acestei decizii.In cazul in care va hotarati sa actionoati in judecata societatea,cel mai bine este sa consultati un avocat,care va va indruma cel mai bine si daca dvs.puteti demonstra ca aceasta concediere este ilegala cu siguranta aveti castig de cauza.Actiunea in conflictul de munca stiu ca este scutita de taxe la tribunal,in cazul in care obtineti in instanta reangajarea dvs.firma va fi obligata sa va plateasca salariile de la data incetarii contractului de munca pana la solutionare.Puteti demonstra in instanta prin foi de parcurs,pontaje, etc ca ati lucrat mult peste programul de munca si nu ati fost remunerat.Daca aveti si martori ca v-a fortat sa va dati demisia este si mai bine,iar altadata nu mai semnati ca va forteaza cineva,adresati-va Inspectoratului Teritorial de Munca.
Demisia este un act unilateral ce nu depinde de vointa angajatorului - nu va poate obliga la un asemenea gest! In ceea ce priveste conditiile de munca daca nu gasiti intelegere la patron solutia este sesizarea inspectoratului teritorial de munca, apoi instanta ....incercati totusi sa expuneti punctul d-voastra de vedere patronului cu tact, cand intervin institutii oficiale intre doua parti solutiile si consecintele sunt mai ...altfel.
Revin cu o intrebare: daca actionez in instanta as dori sa stiu ce sanse am?
Justitia romana este de-a dreptul imprevizibila asa ca este greu de spus ce sanse aveti.
Ramane sa incercati deoarece dupa cate ati povestit s-ar putea sa aveti.
simion nelu a scris:

Revin cu o intrebare: daca actionez in instanta as dori sa stiu ce sanse am?

Depinde si de probatoriul administrat in cauza ... nimeni nu va poate spune concret daca aveti sanse sau nu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de inserție Laurapopescu56 Laurapopescu56 Buna ziua! Lucrez ca si lucrator comercial la o firma din data de 03.06.2019 si beneficiez de stimulent de inserție. Ieri sefa mi-a spus ca de azi sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca yullinar3 yullinar3 acum 3 ani am fost angajata cu contract de 8 ore pe perioada nedeterminata ca necalificat desi terminasem un liceu de profil ( m-am ... (vezi toată discuția)
Reținerea salariului de către patron Bella82 Bella82 Patronul nu vrea să îmi de-a salariul până nu merg să îmi dau demisia,este legal să îmi rețină salariul? (vezi toată discuția)