acum 3 ani am fost angajata cu contract de 8 ore pe perioada nedeterminata ca necalificat desi terminasem un liceu de profil ( m-am calificat la locul de munca ) si dupa 1 an mi -au spus sa plec ( sa-mi dau demisia ) sau sa ma mut la alta sectie ,ca necalificat , unde lucrez de doi ani, fiindu-mi modificat si programul de munca de la 8 la 4 ore desi eu nu mi-am dat acceptul si nu am semnat. Pe primul meu post se angajeaza mereu oameni noi, care nu stau mult si eu lucrez in continuare ca necalificat.Am cerut sa mi se incheie contractul (cel initial de 8 ore), sa primesc referatul care sa justifice mutarea mea pe o munca de necalificat, si sa mi se intocmeasca dosarul pentru somaj dar mi se spune ca " poarta e deschisa si sunt o multime de oameni care stau la poarta pentru angajare.Doresc sfaturi despre cum sa procedez (ITM - ul nu rezolva problema , ii acopera pe patroni si incurajeaza munca la negru ):hm:
P
atronul este anuntat cand sunt controale, cei fara cm sunt trimisi acasa oamenii sunt intrebati sau pusi sa dea declaratii mincinoase,toate controalele care se fac sunt anuntate, si cele de la mediu si de la protectia muncii.Iar sesizarile facute la Bucuresti sunt trimise pe plan local si nu urmareste nimeni cum sunt rezolvate sau nu se fac verificari de catre comisii de la Bucuresti.de asta si patronii isi bat joc de angajati.Am dovezi si daca o sa fiti interesat va stau la dispozitie cu amanunte legate si de coruptia in justitie vizavi de litigiile de munca.
Nu toate sesizarile trimise la Inspectia Muncii sunt redirectionate la ITM-urile locale.
De asemenea, puteti seszia Ministerul Muncii daca detineti dovezi in ceea ce priveste superficialitatea controalelor efectuate de catre inspectorii ITM.
Daca exista un litigiu pe rol , atunci ITM-urile nu prea mai au ce sa faca lasand in competenta instantelor de judecata sa stabileasaca adevarul.
nici macar justitia nu-si face datoria, totul se poate mitui in ziua de astazi, si credeti-ma ca am dovezi dar pentru ca nu stiu unde sa ma adresez si care institutie nu mai este corupta nu am putut rezolva problema
Un caz particular sau cateva cazuri nu pot duce la generalizare. Eu as sustine contrariu la ce spuneti dvs, dar am devia de la subiectul acestui topic.
Daca nu aveti incredere in nicio institutie, atunci nu mai aveti la cine sa apelati pentru restabilirea drepturilor dvs.
Discriminare
madcat
Buna ziua.Sunt noua pe acest site si am nevoie de un sfat. Sunt angajata la o fabrica destul de mare.Pe contractul de munca sunt precizate 8 ore pe zi iar in ... (vezi toată discuția)