avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ACEASTA ROMANIE TOT MAI MURDARA!OARE A MAI RAMAS CEVA NECORUPT IN ACEASTA TARA???

Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am apelat.Surpriza azi au venit la serviciu,un domn si o doamna chipurile,de la ITM.Cei doi ne-au dat sa completam declaratii pe propria raspundere,tot noi sa fim obligati sa scriem ca lucram doar 8 ore cum prevede contractul,tot noi sa platim ca am mintit in declaratii de frica sa nu ne concedieze.Acum mare,mare atentie!Formularele ni le-au dat ITM,dupa completare le-au strans sefii,uitandu-se pe fiecare,apoi le-au predat dumnealor.Fiti sinceri,aceste doua pers. de la ITM nu trebuiau sa le stranga chiar dansii??sau sa ne stranga pe toti ,intr-un loc,fara sefi,fara sa ne fie frica,fara lasitate....sa discute doar cu noi??Inainte sa vina s-au lucrat condicile,noi am primit niste bonuri ,sa ne manjeasca,si Itm nu si-a facut treaba corect.Ce sa cred??Toti de frica au scris ca lucram numai 8 ore,iar eu ce puteam face??Am scris si eu tot 8 ore, de frica!DECI NE-A FACUT SA DAM DECLARATII PE PROPRIE RASPUNDERE,FALSE.Daca saptamana viitoare cand voi fi dupa-amiaza de servici si ne vom petrece noptile muncind ca robii,ar veni un ITM mai corect decat cel de azi,ce se v-a intampla cu noi,cu declaratiile false ca lucram 8 ore si noi suntem acolo de cate 15,16,17 ore???Daca erau corecti cei de la ITM ,veneau in toiul noptilor inopinant,asa cum eu le-am sugerat in sesizari.Fiind manjiti,au facut ceva de fatada!SUNT PROFUND INDIGNATA!CE POT SA MAI FAC ACUM?IN CINE SA MAI AM INCREDERE?LA CINE SA MAI APELEZ??
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:22, 24 Septembrie 2009
Stimata doamna , nimeni dintre cei care v-au sfatuit nu se poate erija in organ de control ca sa poata sa va faca dreptate! Mai mult , colectivul din care faceti parte nu este unit fiindca in situatia in care toti angajatii spuneau sa lucreaza dublul orelor platite era altceva ...ori lipsa de curaj si frica de a-si pierde locul de munca a generat o reactie as zice eu fireasca in condiitile date!
B-)
Un lucru nu inteleg: De ce v-a fost frica?

Frica este calea ce duce la partea intunecata: Frica duce la manie, mania duce la ura, iar ura duce la suferinte.
Mi-a fost teama de lasitatea colegilor,de sefii care le verificau si ca maine mi se v-a spune sa nu mai vin la serviciu pt. ca am fost prea corecta.Dar o nedumerire am,colegii care au intrat ieri la pranz si li s-a dat drumul azi dimineata la ora 6,rupti de oboseala,cum au putut minti ca lucram doar 8 ore??
Aveti dreptate, ei nici nu trebuie sa anunte controlul si au obligatia de confidentialitate...Am si eu destule cazuri concrete de coruptie la ITM...
Rusinicaaa....O sa revin si o sa le postez!
din ce spuneti dumneavoastra ajung la concluzia ca atunci cand nu se respecta legea de catre patron, mai bine strang dovezi si apelez direct la tribunal...acum ce puteti face este sa va aliati toti colegii, sa strangeti dovezi ca lucrati peste program si nu sunteti platiti...eu as face si o sesizare la ITM Bucuresti (as da si numele inspectorilor care v-au pus sa dati declaratie ca lucrati 8 ore ca sa se stie de coruptie) ... important este sa fiti uniti si fermi ca sa va recuperati banii pe orele suplimentare din urma plus sa va despagubeasca moral (atatea ore de lucru v-au afectat psihic si fizic)

Mult noroc....ca este nevoie

Alte discuții în legătură

Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce drepturi am la locul de munca Lacramioara Dinu Lacramioara Dinu Lucrez de aproximativ 8ani la o firma ca barman. In acte sunt \"lucrator comercial\". De aproximativ 5ani sunt obligata sa fac si munca unei femei de serviciu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neluate in calcul Hookah Hookah Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia: Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar ... (vezi toată discuția)