avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare neluate in calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare neluate in calcul

Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia:
Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar legat de orele suplimentare in contract este specificat ca in locul acestora se ofera zile libere.
Problema este urmatoarea: Lucrez mult mai mult decat este mentionat in contract - mai exact programul meu este de 16 ore pe zi o zi cu o zi sau doua zile cu doua zile in functie de necesitati, dupa un calcul aproximativ eu muncesc undeva la o treime din program neplatit / neluat in calcu.
Calculat la doua saptamani (pt ca o saptamana muncesc 3 zile, una 4 zile) fac 16 ore suplimentare pe saptamana/ 70 ore pe luna , in monentul de fata adunanduse ~300 ore suplimentare.
Nu stiu nimic de modul in care sunt pontat.
Ce ar fi de facut in situatia asta? In caz ca doresc sa-mi dau demisia cum pot obtine banii si pe orele suplimentare neplatite / cum pot dovedi ca eu lucrez la programul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Hookah , utilizator 20:29, 23 Martie 2015
La Casa Teritoriala de Pensii de care apartineti cu domiciliul puteti cere o adeverinta unde, in baza declaratiilor depuse de angajator, aflati ce venituri au fost declarate ca ati obtinut.
Pai si cu ce ma ajuta acest lucru?
Sunt interesat cum pot dovedi eu ca fac toate acele ore suplimentare, sunt aproape sigur ca acestia declara alt program.
Este posibil sa cer vreo adeverinta la munca pt a dovedi programul? Si sub ce pretext as putea sa o cer?
Asta v-am zis. Obtineti dovada ca, eventual, au declarat altceva decat ati stabilit in contract si s-a intamplat efectiv. E un prim pas. Urmatorii sunt reclamatii la I.T.M. si instanta de judecata.
Problema este ca ei declara 100% ce este in contract si nu realitatea, in contract la program scrie ca programul este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana si ca repartizarea programului se face inegal (ore zi/ore noapte/inegal).

Am dat de acest articol la un mic search pe net: [ link extern ]
Deci este imposibil ca ei sa declare programul real in vreun fel pt ca intr-o saptamana se intampla sa muncesc 48 de ore iar in alta 64 de ore (in functie de cum pica tura) + ore / zile suplimentare cand este cazul.
In cazul de fata ma mai ajuta acea dovada de care spuneti? Eu trebuie sa dovedesc cumva ca in contract este trecut un alt program fata de cel real si/sau faptul ca se fac mai multe ore suplimentare decat permite legea. Eu practic transpus in program de 8 ore lucrez 7 zile din 7.
In contract nu este nimic specificat de pauzele de lucru, acestia pot spune ca ofera pauza lungi si dese pt a mai "taia" din nr orelor suplimentare? Noua nu ni se impune un anumit nr de pauze, ni se permite sa luam pauza cand vrem atata timp cat ne permite si nivelul de lucru.
Aceasta e munca la gri.

Cu martori, puteti dovedi instantei de judecata ca, in realitate, lucrurile se intampla altfel decat e in acte.

Judecati-va!

Alte discuții în legătură

Neplata orelor suplimentare MihaiStg MihaiStg Impreuna cu 2 colegi am hotarat sa dam angajatorul in judecata pentru neplata orelor suplimentare. Lucram, in medie, 72 ore pe saptamana, orele suplimentare ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Program de lucru unombun unombun cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend? lucrez in ture astfel: TURA I: Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)