Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia:
Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar legat de orele suplimentare in contract este specificat ca in locul acestora se ofera zile libere.
Problema este urmatoarea: Lucrez mult mai mult decat este mentionat in contract - mai exact programul meu este de 16 ore pe zi o zi cu o zi sau doua zile cu doua zile in functie de necesitati, dupa un calcul aproximativ eu muncesc undeva la o treime din program neplatit / neluat in calcu.
Calculat la doua saptamani (pt ca o saptamana muncesc 3 zile, una 4 zile) fac 16 ore suplimentare pe saptamana/ 70 ore pe luna , in monentul de fata adunanduse ~300 ore suplimentare.
Nu stiu nimic de modul in care sunt pontat.
Ce ar fi de facut in situatia asta? In caz ca doresc sa-mi dau demisia cum pot obtine banii si pe orele suplimentare neplatite / cum pot dovedi ca eu lucrez la programul respectiv?
Sa vad daca reusesc sa conving vreun coleg sa depuna impreuna cu mine o sesizare la itm (desi slabe sanse, cei care inca mai lucreaza nu vor sa-si piarda locul de munca iar cei care au plecat nu vor sa-si bata capul cu asa ceva / cred ca nu au sanse), cu siguranta daca suntem 2 persoane + acele cateva bonuri de taxi nu cred ca vor putea nega cei de la ITM programul in cauza. Totul depinde de cum o dau in momentul controlului cei de la locul de munca, o pot da ca lucreaza in doua ture de 8 ore sau ca lucreaza in ture de 12 h. In cazul cu doua ture de 8 ore cred ca este simplu, cred trebuie sa se prezinte un program cei de la locul de munca si sa se verifice de doua ori in aceeasi zi / in doua zile diferite de cei de la ITM, dar in cazul in care ei declara ca programul este de 12h pe zi cei de la ITM se pot lega de faptul ca acest lucru nu este mentionat in contract?
Presupun ca daca le cer celor de la ITM sa verifice de doua ori intr-o zi respectiv si dupa ore mai tarzii respectiv 19-20-22 voi fi refuzat? Pot cere ITM-ului sa iau parte la controlul efectiv?
In caz ca totusi reusesc sa mai conving vreun coleg sa depuna sesizare cum procedam? Se poate depune o sesizare comuna sau depunem amandoi doua sesizari si precizam la inregistrare ca sunt legate de aceeasi problema? Daca sesizarile sunt identice este vreo problema?
Nu aveti cum sa participati la controlul efectiv al ITM-ului.
Sesizarea se face in nume propriu. Daca sunt mai multe sesizari pe acelasi aspect sunt convins ca ITM-ul isi va face o ideea ca intr-adevar sunt nereguli la acea societate.
Scuzati raspunsul foarte intarziat, am "picat" la o intelegere "comuna" (dupa ce au incercat sa ma intimideze si au vazut ca nu renunt / sunt pregatit) si mi-am primit toti banii cuveniti + acel bonus de minim 75% pentru orele suplimentare.
Multumesc forumului avocatnet si consultantilor sai, fara ajutorul acestei comunitati nu cred ca as fi reusit.
Cum pontam sambata?
hgabi
Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13.
Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Program de lucru
unombun
cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend?
lucrez in ture astfel:
TURA I:
Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)