avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare neluate in calcul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare neluate in calcul

Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia:
Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar legat de orele suplimentare in contract este specificat ca in locul acestora se ofera zile libere.
Problema este urmatoarea: Lucrez mult mai mult decat este mentionat in contract - mai exact programul meu este de 16 ore pe zi o zi cu o zi sau doua zile cu doua zile in functie de necesitati, dupa un calcul aproximativ eu muncesc undeva la o treime din program neplatit / neluat in calcu.
Calculat la doua saptamani (pt ca o saptamana muncesc 3 zile, una 4 zile) fac 16 ore suplimentare pe saptamana/ 70 ore pe luna , in monentul de fata adunanduse ~300 ore suplimentare.
Nu stiu nimic de modul in care sunt pontat.
Ce ar fi de facut in situatia asta? In caz ca doresc sa-mi dau demisia cum pot obtine banii si pe orele suplimentare neplatite / cum pot dovedi ca eu lucrez la programul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Hookah , utilizator 20:29, 23 Martie 2015
Totusi am o teama ca pontajul este aranjat de angajator, defapt este 100% aranjat pt ca din cate am aflat numarul maxim de ore lucrate pe saptamana este de 48 ore iar eu lucrez intr-o saptamana 48, intr-o saptamana 64 ore. Este vreo posibilitate ca eu sa dovedesc acest lucru?
Daca aveti inscrisuri , martori(colegi de munca) care sa constate/sa afirme ca ati lucrat atatea ore , atunci in acest caz aveti cum dovedi ceea ce sustineti.
Am strans 2-3 bonuri de taxi care pe care se poate observa ora - intre 1 si 2 noaptea, am si cartele de metrou, dar doar pt ultiam saptamana, au vreo importanta / pot fi folosite drept proba?
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
Hookah, utilizator
Sunt bune si aceste inscrisuri , insa ar trebui sa acoperiti intreaga perioada.
Nu am cum sa acopar intreaga perioada din pacate, dar cred ca si programul restaurantului dovedeste faptul ca am lucrat atatea ore, programul afisat este de la ora 10 la 5 dimineata.
Am sa vad care-i treaba, sper sa nu pic de prost in fata itm-ului, dar totul este posibil.

Alte discuții în legătură

Neplata orelor suplimentare MihaiStg MihaiStg Impreuna cu 2 colegi am hotarat sa dam angajatorul in judecata pentru neplata orelor suplimentare. Lucram, in medie, 72 ore pe saptamana, orele suplimentare ... (vezi toată discuția)
Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Program de lucru unombun unombun cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend? lucrez in ture astfel: TURA I: Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)