avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Romania de azi!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Romania de azi!!!!

Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din luna se lucreaza obligatoriu..iar programul de lucru al firmei este de la 7 la 17. Mentionez ca atat in CIM cat si in declaratii sunt trecute 8 ore /zi, de luni pana vineri.
Incepand cu luna noiembrie ni s-a spus ca se vor lucra obligatriu toate sambetele, pana pe 23 decembrie, iar programul de lucru este de la 7 la 18.
As dori sa stiu ce ar trebui sa fac in aceasta situatie, mai ales ca nu ni s-a mai platit salariul incepand cu luna octombrie..si maine e 1 decembrie...
In general, atunci cand un angajat al acestei firme isi da demsia sau nu mai vine nu mai primeste salariile restante....fara ca nimeni sa poata face nimic...
As vrea sa incetez raportul de munca... dar nu stiu cum sa fac sa-mi iau banii..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 1 Decembrie 2010
Faceti o reclamatie la ITM si specificati ce ne-ati spus noua.
Daca sunteti hotarata sa plecati de la aceasta firma chemati itm-ul in control sa constate dansii programul de lucru.Aveti posibilitatea daca plecati si nu primiti salariile restante sa ii actionati in judecata.Procesele deschise pe dreptul muncii sunt scutite de taxe de timbru.
Controalele vin si pleaca!!!! Totul pe baza de bani....A..patronul firmei este consilier judetean...Si noi prea mici ca sa demonstram marsaviile lor. Chiar de vine ITM-ul, cum pot ei verifica programul de lucru??? In afara de condica lunara, se face totul in dublu exemplar... un exemplar pt program de 8 ore su unul pt 10-11 ore..Cum demonstrez, daca nici un angajat nu poate deschide gura????
Nu va suparati, dar o astfel de atitudine nu va ajuta cu nimic. Refuzati sa mai acceptati prin pasivitate abuzurile facute de angajator. Sunt convinsa ca nici celorlalti angajati nu le convine situatia si sigur mai exista cel putin o persoana care sa vrea sa demaste aceste abuzuri. Puteti demisiona si ii puteti da apoi in judecaata.
referitor la programul de 10h... de ce nu stati doar 8h asa cum ati semnat c.i.m.-ul?
n-are nicio legatura ca e consilier sau ce se crede el pe acolo... c.i.m. l-ati semnat cu firma si nu cu persoana fizica azi bagator de seama pe la C.J. .
daca rezultatul in urma verificarii de la i.t.m. il veti considera nesatisfacator mergeti mai departe si sesizati inspectia muncii...

Alte discuții în legătură

Sesizare depusa la itm offsetman offsetman Am deschis un topic aici, acum o luna de zile, in legatura cu faptul ca angajatorul nu mi-a eliberat contractul individual de munca, de 4 luni de zile si ca ... (vezi toată discuția)
Conficte de munca mihalache.cristina67 mihalache.cristina67 ce se intampla daca cer in instanta plata sambetelor lucrate,iar singura mea dovada ca le-am lucrat este condica de prezenta dar firma la care am lucrat nu o ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare stefania1970 stefania1970 Cum pot demonstra in instanta ca am efectuat ore suplimentare daca societatea unde lucrez nu are pontator, nu semnez condica? Am depus o plangere la ITM si ... (vezi toată discuția)