avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare depusa la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare depusa la ITM

Am deschis un topic aici, acum o luna de zile, in legatura cu faptul ca angajatorul nu mi-a eliberat contractul individual de munca, de 4 luni de zile si ca acesta m-a dat afara de la munca, invocand tot felul de motive, pretexte. Dupa 30 de zile de la sesizarea mea depusa la ITM, am primit raspuns acasa, ceva de genul: ''am lucrat in cadrul societatii conform contractului de munca , este un conflict de munca, va rugam sa va adresati instantei.''. Eu am lucrat 24/24, am scris si in sesizare ca fac dovada cu martori si procese verbale de predare primire a serviciului, mie nu mi-a cerut nimeni aceste lucruri, am fost la ITM sa cer explicatii si mi-au zis ca sa ma duc in instanta, ce vin eu acum sa spun ca muncesc 24 de ore, ca ei, atunci cand merg pe teren, intreaba angajatii si spun ca muncesc 8 ore pe zi. Este normal asa ceva? Am depus dosar la tribunalul bucuresti, ajutat de o avocata, contest decizia de desfacere a ctr de munca , neplata salariilor pe ultimele doua luni si ca mi-au promis ca imi vor da 15 mil salariu pe cartea de munca, dar eu nu am nici acum CIM-UL. Ce sanse am sa castig?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 10 Aprilie 2014
ITM-ul constata neregulile, dar nu poate obliga angajatorul sa va plateasca sumele restante sau sa constate nelegalitatea concedierii, pentru asta va adresati instantei, cum ati si facut. Mult succes, toti cei inselati ar trebui sa faca acelasi lucru ca si dvs.!
Pe c.i.m. acela era salariu trecut?
nu, l-am semnat in alb. Eu aduc in instanta un angajat care facut acelasi lucru, celorlalti le este frica

cum a ajuns ITM-UL la concluzia ca eu am prestat servicii conform contractului, cand eu le-am zis ca fac dovada orelor si a programului meu de munca cu procese-verbale de predare primire a serviciului si cu angajati, dupa sesizarea depusa la registratura din cadrul ITM-ului nu m-a contactat nimeni. Este clar ca un inspector sau mai multi, sau chiar conducerea institutiei care efectueaza controale, sunt corupti, iar de aici pleaca toata marsavia angajatorilor, de la umilinta administrata angajatilor, la evaziunea fiscala

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din declaratiile luate celorlalti colego ai dvs si din pontajul prezentat de catre angajator.

ITM-ul nu are competenta de a stabili veridicitatea unui act prezentat de catre angajator si nici competenta de a stabili daca declaratiile luate de la salariati sunt mincinoase.
Deci, exista mai multe mijloace prin care ITM-UL poate gasi veridic sau fals un document, un CIM, atata timp cat acest CIM, detinut de angajat nu corespunde cu cel depus la ITM, este clar ca unul din ele este fals, de asemenea, exista mai multe mijloace prin a se afla care este programul unui angajat, si nu prin o declaratie a acestuia, ci prin registre de predare-primire a serviciului, acolo sunt evidentiate orele si zilele petrecute in cadrul muncii, aceste documente sunt in fiecare obiectiv al societatii, eu vb de firma cu care am eu litigiu.
Sunt perfect convins ca ITM nu are puterea de a constrange pe angajator sa imi dea salariu compensatoriu, stiu asta, dar poate sa verifice daca ceea ce spun eu este adevarat, mie nu mi s-au cerut dovezile pe care le-am pus la dispozitia lor, si au ajuns la concluzia ca eu am muncit conform contractului, daca eu am muncit 24/24 in realitate si nu am fost de acord cu acest program,este ilegal un astfel de program, cineva de la itm este corupt, asta este concluzia mea

Alte discuții în legătură

Inregistrat la itm fara a semna contract de munca isa_i isa_i Buna ziua. Este posibil ca un angajator sa te inregistreze online la ITM, fara a duce CIM? Sotul meu a lucrat pentru 2 saptamani, \"in proba\", asteptand sa i ... (vezi toată discuția)
Am inregistrat gresit act aditional pt suspendare contract munca andronutza andronutza Buna ziua. Am inregistrat gresit o suspendare de contract de munca deoarece nu trebuia sa-i fac angajatului respectiv acea suspendare, lucru ce am aflat mai ... (vezi toată discuția)
Problema angajator offsetman offsetman Buna ziua , din data de 15 noiembrie 2013, m-am angajat la o firma de interventii, paza, pe postul de agent interventie. Mi-au zis ca salariul pe contractul de ... (vezi toată discuția)