avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare depusa la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare depusa la ITM

Am deschis un topic aici, acum o luna de zile, in legatura cu faptul ca angajatorul nu mi-a eliberat contractul individual de munca, de 4 luni de zile si ca acesta m-a dat afara de la munca, invocand tot felul de motive, pretexte. Dupa 30 de zile de la sesizarea mea depusa la ITM, am primit raspuns acasa, ceva de genul: ''am lucrat in cadrul societatii conform contractului de munca , este un conflict de munca, va rugam sa va adresati instantei.''. Eu am lucrat 24/24, am scris si in sesizare ca fac dovada cu martori si procese verbale de predare primire a serviciului, mie nu mi-a cerut nimeni aceste lucruri, am fost la ITM sa cer explicatii si mi-au zis ca sa ma duc in instanta, ce vin eu acum sa spun ca muncesc 24 de ore, ca ei, atunci cand merg pe teren, intreaba angajatii si spun ca muncesc 8 ore pe zi. Este normal asa ceva? Am depus dosar la tribunalul bucuresti, ajutat de o avocata, contest decizia de desfacere a ctr de munca , neplata salariilor pe ultimele doua luni si ca mi-au promis ca imi vor da 15 mil salariu pe cartea de munca, dar eu nu am nici acum CIM-UL. Ce sanse am sa castig?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 10 Aprilie 2014
Cu astfel de prejudecati singur veti sustine mereu ca cineva este corupt, insa trebuie sa si dovediti o astfel de afirmatie.

Exista o procedura de control al celor de la ITM si ,din cate ati postat dvs nu prea reiese ca a fost incalcata.

Daca ceilalti salariati sustin contrariu, cam greu sa dovediti dvs ca nu este asa cum spun ei.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Solicitati copii dupa actele din dosarul personal pe care il aveti la angajator. Daca nu vi se vor da de catre firma sesizati ITM-ul, inca o data. Daca tot nu le primiti sesizati Inspectia Muncii.
Daca considerati ca s-a savarsit vreo fapta penala sesizati procuratura.
Din moment ce eu personal am avut un astfel de program si le demonstram lucrul asta si nu mi-a cerut nimeni nimic, amintindu-mi de fiecare data ce mi-au zis angajatii din conducerea firmei,'' avem pile si relatii, mergi unde vrei''. Astfel de prejudecati ma fac sa inteleg ca Itm-ul se manjeste cu o suma de bani pentru a favoriza oamenii care isi fac averi ilicite
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
offsetman, utilizator
O data cu sesizarea la ITM , puteati depune si copii de pe inscrisurile care dovedesc asa ceva.

Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrat la itm fara a semna contract de munca isa_i isa_i Buna ziua. Este posibil ca un angajator sa te inregistreze online la ITM, fara a duce CIM? Sotul meu a lucrat pentru 2 saptamani, \"in proba\", asteptand sa i ... (vezi toată discuția)
Am inregistrat gresit act aditional pt suspendare contract munca andronutza andronutza Buna ziua. Am inregistrat gresit o suspendare de contract de munca deoarece nu trebuia sa-i fac angajatului respectiv acea suspendare, lucru ce am aflat mai ... (vezi toată discuția)
Problema angajator offsetman offsetman Buna ziua , din data de 15 noiembrie 2013, m-am angajat la o firma de interventii, paza, pe postul de agent interventie. Mi-au zis ca salariul pe contractul de ... (vezi toată discuția)