avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu care este nr. de zile legal (lunar si anual) pentru concediu medical; pentru o fractura usoara cu ghips pt 3 saptamani, cate zile de concediu medical se pot acorda?

De asemenea, as dori sa stiu care este cadrul legal ref. la cele de mai sus.

Multumesc.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 13:50, 22 Octombrie 2010
Buna ziua.

Baza legala: OUG 158/2005
ART. 13 (1) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire.
(2) Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

cat despre numarul de zile de concediu pentru problema d-stra numai medicul va poate raspunde........
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru afectiuni diferite andine andine In situatia cand un salariat a beneficiat pe perioada unui an de concediu medical timp de 85 zile , mai are dreptul la alt concediu medical pentru un alt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 Bună ziua. În luna aprilie, am avut 5 zile de concediu medical. În mai am suferit o fractura în urma căreia mi s-a CM, care a fost ulterior prelungit pana ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prelungit insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti cate zile de concediu medical am dreptul sa primesc, avand in vedere faptul ca am luat 90 de zile de la specialist, si 90 de ... (vezi toată discuția)