avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Bună ziua. În luna aprilie, am avut 5 zile de concediu medical. În mai am suferit o fractura în urma căreia mi s-a CM, care a fost ulterior prelungit pana la 90 de zile. Medicul de familie mi-a spus ca cele 90 de zile de CM nu au legătură cu primele 5,și pot avea acele 90 de zile. La serviciu mi s-a spus ca am depășit cele 90 de zile. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: iuliaiulia1972 , utilizator 07:59, 31 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 13 din OUG nr. 158/2005, durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire. Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. O zi frumoasa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
iuliaiulia1972, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mugur-danut mugur-danut Dupa cite zile de CM esti trimis la comisia de examinare ? (vezi toată discuția)
Concediu medical fcostea fcostea Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care este nr. de zile legal (lunar si anual) pentru concediu medical; pentru o fractura usoara cu ghips pt 3 saptamani, ... (vezi toată discuția)
Drep la zile de concediu medicalbună ziua! va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. in data ... MirelaSarbu MirelaSarbu Bună ziua! Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. In data de 10 august 2020 am suferit o intervenție chirurgicală. După intervenție am stat in ... (vezi toată discuția)