Bună ziua! Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. In data de 10 august 2020 am suferit o intervenție chirurgicală. După intervenție am stat in concediu medical 78 zile. Operația nu a fost un succes, intre timp nu m-am simțit bine deloc si după un control amănunțit la medic mi s-a spus ca am nevoie de o altă intervenție chirurgicală. Întrebarea mea este daca trebuie sa aștept sa treacă un an calendaristic de la precedenta intervenție pentru a putea beneficia iar de concediu medical. Mulțumesc!
Potrivit art. 13 din OUG nr. 158/2005, durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire. Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Concediu medical
mihteo
In urma unei interventii chirurgicale s-a acordat din spital -Bucuresti-Concediu medical 21 zile cu mentiunea ca se poate prelungi la domiciliu.
Cum se poate ... (vezi toată discuția)