avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drep la zile de concediu medicalBună ziua! Va rog sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drep la zile de concediu medicalBună ziua! Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. In data ...

Bună ziua! Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. In data de 10 august 2020 am suferit o intervenție chirurgicală. După intervenție am stat in concediu medical 78 zile. Operația nu a fost un succes, intre timp nu m-am simțit bine deloc si după un control amănunțit la medic mi s-a spus ca am nevoie de o altă intervenție chirurgicală. Întrebarea mea este daca trebuie sa aștept sa treacă un an calendaristic de la precedenta intervenție pentru a putea beneficia iar de concediu medical. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
MirelaSarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 16 Martie 2021
Potrivit art. 13 din OUG nr. 158/2005, durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire. Incepand cu a 90-a zi concediul se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihteo mihteo In urma unei interventii chirurgicale s-a acordat din spital -Bucuresti-Concediu medical 21 zile cu mentiunea ca se poate prelungi la domiciliu. Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical permise de lege Laura_89 Laura_89 Buna seara, Am o nelamurire, cate zile de concediu de medical pentru boala obisnuita? Multumesc Laura (vezi toată discuția)
Numar maxim de zile de concediu medical mamy_taty67@yahoo.com mamy_taty67@yahoo.com La firma la care lucrez am o angajata cu probleme de sanatate , pana in prezent a beneficiat de un numar de 545 de zile de concediu medical pe codul de boala ... (vezi toată discuția)