avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere de locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere de locuinta

acum un an am facut un act la notariat prin care acordam unei pers dreptul de a locui in locuinta mea proprietate personala pt 25 de ani fara sa am nici o pretentie materiala.daca intre timp as vrea sa vand locuinta o pot face sau pot avea probleme din cauza acestui act?sunt obligata sa las pers respectiva sa locuiasca acolo si nu se poate face nimic?
Din ce spuneti contractul respectiv este de comodat. Fiind gratuit, il puteti rezilia fara mari probleme, cu atat mai mult daca vreti sa vindeti apartamentul.
E de larga raspandire aceasta impresie (gresita) ca un contract de comodat se poate rezilia fara probleme (si am auzit-o si pe la "case mai mari"). Desi, dupa lege, comodantul nu poate cere restituirea lucrului inainte de termen sau - daca nu s-a prevazut un termen - inainte de a se fi indestulat trebuinta comodatarului ce s-a avut in vedere la incheierea contractului (1572 C. civ).
Clauza de denuntare unilaterala trebuia prevazuta expres...altfel, poate fi avut in vedere art 1573 c. civ. potrivit caruia instanta poate obliga pe comodatar la restituirea lucrului inainte de termenul stipulat...daca comodantul ar cadea intr-o trebuinta mare si neprevazuta.

Stau si ma-ntreb cum pot oamenii sa se oblige pentru 25 ani fara sa deschida usa unui avocat...

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
Problema e ca practica (cel putin cea pe care am vazut-o eu) are in vedere faptul ca daca am interpreta literal dispozitiile citate de tine am ajunge la situatia in care un comodant ar avea o situatie mult mai grea decat un locator, ceea ce e nedrept avand in vedere ca un contract e gratuit si celalt nu.
sa inteleg ca totusi e o problema.ce se poate face atunci?
Incearca sa te intelegi cu persoana respectiva sa plece de bunavoie.

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezilia un contract de comodat katalinsiklodi katalinsiklodi Buna seara, in urma cu 3 ani am dat in folosinta surorii mele autoturismul meu pe termen de 25 ani. Din cauza comportarii ei pe care o manifesta fata de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Mostenire melania-mia melania-mia buna ziua,am o intrebare,de o saptamana a murit tatal meu,in cat timp se poate face desbaterea mosteniri noi suntem 2 frati si mai e mama,iar fratele meu a re ... (vezi toată discuția)