Buna seara, in urma cu 3 ani am dat in folosinta surorii mele autoturismul meu pe termen de 25 ani. Din cauza comportarii ei pe care o manifesta fata de membrii familiei in ultimele luni doresc autoturismul meu inapoi, pe care ea o refuza. Prin ce cale legala pot sa-mi recuperez autoturismul si cat dureaza aceasta procedura? Multumesc anticipat!
Rezilierea, ca mijloc de desfiintare a unui contract de comodat constituie o sanctiune pentru debitorul care nu isi indeplineste, cu vinovatie, obligatiile ce îi revin.
Conform disp art. 1572 C. civ., comodantul nu poate cere restituirea lucrului inainte de termenul stipulat.
Este, posibila restituirea lucrului inainte de termen, conform art 1573 C. civ., insa doar cand comodantul "ar cadea în o trebuinţă mare şi neprevăzută de acel lucru", situatie care va revine in sarcina sa o probati si care, oricum, ar putea eventual justifica admiterea unei actiuni în restituirea lucrului, dar nu in rezilierea contractului.
Contractul de comodat încetează, potrivit regulilor generale, la epuizarea efectelor sale sau prin acordul părţilor contractante (înainte de producerea efectelor).
Art.1572 si art.1573 C.civ. invocate se refera la cu totul altceva. [ link extern ]
Mostenire
melania-mia
buna ziua,am o intrebare,de o saptamana a murit tatal meu,in cat timp se poate face desbaterea mosteniri noi suntem 2 frati si mai e mama,iar fratele meu a re ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat
clara112
A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)