avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa?

buna ziua! am o problema mai deosebita zic eu si sper ca cineva de pe forum imi poate da o solutie: mai putem achizitiona un apartament prin programul" prima casa", daca eu si sotul am incheiat in anul 2009 un antecontract de vanzare-cumparare prin care achizitionam un apartament si preluam ipoteca asupra apartamentului.?aceasta preluare de ipoteca s-a facut numai la notar prin specificarea in antecontract a faptului ca noi,viitorii cumparatori vom achita ratele la banca in locul fostuli proprietar. stiu ca s-a facut intabularea pe numele nostru. nu figuram cu credit ipotecar, la primarie unde am platit impozitul apartamentul figureaza pe numele fostului proprietar. mai putem sau nu achizitiona un apartament prin acest program? multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:08, 22 Octombrie 2010
opinia mea este nu mai puteti.
Puteti fara nici un fel de probleme! Antecontractul de vanzare cumparare nu este un act translativ de proprietate si , ca atare , nu ati dobandit proprietatea asupra imobilului contractat!
100% se poate intrucat dvs nu figurati nicaieri ca si proprietari de imobil si nici nu sunteti!Sunteti doar niste promitenti cumparatori!
Succes!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului ... elcorusumaria1@gmail.com elcorusumaria1@gmail.com buna ziua Am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului( major).Am putea noi parintii sa preluam achitarea apartamentului iar contractul sa fie ... (vezi toată discuția)
Coproprietar schimba yala mihaibill mihaibill Am urmatoarea problema si am incredere ca raspunsurile pe care le voi primi vor clarifica si alte cazuri de genul. Cu aceeasi problema am apelat si la avocati ... (vezi toată discuția)