avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua Am platit un avans pentru un apartament pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua Am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului ...

buna ziua
Am platit un avans pentru un apartament pe numele copilului( major).Am putea noi parintii sa preluam achitarea apartamentului iar contractul sa fie facut pe numele nostru( al parintilor). Nu s-a facut credit pt apartament si nu am vrea nici pentru achitarea apartamentului sa facem credit. S-a facut un precontract pt un apartament in comnstructie iar la finalizarea blocului trebuie tacut contractul final
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:02, 25 August 2023
De ce mai pomenîți numele copilului fără rost``??! Dacă îl cumpărați dvs, sunteți proprietari de drept și nu are nici o legatură cu copilul imobilul.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
Dapix, utilizator
precontractul a fost facut pe numele copilului

Dapix a scris:

De ce mai pomenîți numele copilului fără rost``??! Dacă îl cumpărați dvs, sunteți proprietari de drept și nu are nici o legatură cu copilul imobilul.

Bună ziua!
Puteți să cumpărați imobilul respectiv pe numele dvs.in următoarele condiții:
- de comun acord cu proprietarul imobilului să schimbați promitentul cumpărător, adică din copilul dvs., să deveniți promitent cumpărător dvs.parintii; SAU sa "anulați" antecontractul de vânzare cumpărare inițial încheiat pe numele copilului( fara nicio pretenție financiara din partea dezvoltatirului) și să incheiati in același timp un alt antecontract de vânzare pe numele dvs., al părinților;
-schimbandu-se promitentul cumpărător, ulterior puteți să incheiati contractul de vânzare-cumpărare al imobilului pe numele dvs.ca părinți.
Observați, așadar, că trebuie acordul proprietarului imobilului(promitentul vânzător din antecontractul de vânzare-cumpărare), adică al dezvoltatorului.
In lipsa unui astfel de acord, daca veți renunță să mai cumpărați imobilul pe numele copilului dvs., se va pierde avansul pe care l-ați achitat la încheierea antecontractului de vânzare cumpărare( de regulă, aceasta este clauză din antecontractele de vânzare cumpărare, dacă cumpărătorul se răzgândește și nu mai cumpără imobilul ce face obiectul antecontractului de vânzare cumpărare, pierde avansul achitat).
multumesc mult

elcorusumaria1@gmail.com a scris:

precontractul a fost facut pe numele copilului

Dapix a scris:

Cu plăcere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa banca transilvania snowmax snowmax Buna ziua.Sotul meu a solicitat un credit prima casa,Eu si fratele meu îl giram!Azi,trebuie sa mergem la notar pentru a încheia antecontractul,ce anume ... (vezi toată discuția)