in urma cu aproape un an am vandut o masina.
noul proprietar al masinii a fost sanctionat in prahova din cauza depasirii vitezei legale.acesta s-a folosit de datele mele personale intrucat acum o luna am primit o instiintare precum ca permisul meu a fost suspendat,dar eu pe data cu pricina nu eram in tara si nici nu stiu cum as putea dovedi ca nu m-am aflat eu la volan.
cum pot rezolva aceasta problema deoarece nu mai am nici contractul de vanzare-cumpare?#-o
In primul rand mergeti la Politia Rutiera pentru a va comunica o copie a procesului verbal in baza caruia "ati fost sanctionat", dupa care faceti plangere impotriva acestui proces verbal(15 zile de la data la care vi se comunica). La instanta cereti repunerea in termen si daca vi se admite, masura suspendarii permisului se suspenda pana la solutionarea plangerii. Pe fondul cauzei, faceti dovada ca la momentul la care se retine ca ati fi savarsit contraventia erati plecat din tara, si ... si Doamne ajuta de un jude atent si dezghetat la minte.
Nu are importanta daca autoturismul era vandut la acel moment. Daca faceti dovada ca nu erati in tara, e o.k. Mult succes!
Aveti posibilitate dupa aceea sa formulati plangere penala impotriva cumparatorului masinii pentru fals privind identitatea,la politia sau poarchetul pe raza carora a savarsit infractiunea