avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot recupera permisul retinut din vina unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot recupera permisul retinut din vina unei persoane care s-a folosit de datele mele?

in urma cu aproape un an am vandut o masina.
noul proprietar al masinii a fost sanctionat in prahova din cauza depasirii vitezei legale.acesta s-a folosit de datele mele personale intrucat acum o luna am primit o instiintare precum ca permisul meu a fost suspendat,dar eu pe data cu pricina nu eram in tara si nici nu stiu cum as putea dovedi ca nu m-am aflat eu la volan.
cum pot rezolva aceasta problema deoarece nu mai am nici contractul de vanzare-cumpare?#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:05, 23 Octombrie 2010
In primul rand mergeti la Politia Rutiera pentru a va comunica o copie a procesului verbal in baza caruia "ati fost sanctionat", dupa care faceti plangere impotriva acestui proces verbal(15 zile de la data la care vi se comunica). La instanta cereti repunerea in termen si daca vi se admite, masura suspendarii permisului se suspenda pana la solutionarea plangerii. Pe fondul cauzei, faceti dovada ca la momentul la care se retine ca ati fi savarsit contraventia erati plecat din tara, si ... si Doamne ajuta de un jude atent si dezghetat la minte.
Nu are importanta daca autoturismul era vandut la acel moment. Daca faceti dovada ca nu erati in tara, e o.k. Mult succes!
Aveti posibilitate dupa aceea sa formulati plangere penala impotriva cumparatorului masinii pentru fals privind identitatea,la politia sau poarchetul pe raza carora a savarsit infractiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de fals in acte?? Doroftei Eusebiu Doroftei Eusebiu Pe data de 13 februarie am cumparat o masina de la un anumit domn din buzau,in luna martie,distinsul domn a primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Add1cT3d Add1cT3d Buna seara, Tocmai mi-a fost reținut permisul de conducere pentru alcool dar la un mod foarte ciudat. Eram oprit pe o strada pe dreapta, a trecut un ... (vezi toată discuția)